Αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις γηπέδων στη Διμυλιά και των κατασκηνώσεων του Προφήτη Ηλία

Δωδεκάνησα Αθλητικά

Τίτλος: Αναβαθμίζονται οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στη Διμυλιά και των κατασκηνώσεων του Προφήτη Ηλία

ΘΕΜΑ: Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου με το Προεδρείο του Αθλητικού Συλλόγου Ατρόμητος Διμυλιάς και τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων του νησιού.

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατρομήτου Δυμιλιάς, συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή) στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Αγαπητού Πάλλα, συζήτησαν με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Στέργο Σαρίκα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της τοπικής κοινότητας.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος το γήπεδο Δυμιλιάς -Ελεούσας, της Δαματριάς της Αππολακιάς και της Καλάθου στερούνται χλοοτάπητα και είναι αυτά για τα οποία επισπεύδονται οι διαδικασίες εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης.
Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι η εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Διμυλιάς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» που αφορά τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις.
Ο δήμαρχος έκανε την εξής δήλωση:
«H ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι κίνητρο για την παραμονή της νεολαίας στα χωριά, κι είναι κεντρικός μας στόχος προκειμένου η νεολαία να παραμένει στις τοπικές κοινότητες για να δημιουργεί και να δραστηριοποιείται. Το ίδιο ισχύει και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στις υπόλοιπες κοινότητες».
Στο πλαίσιο αυτό συγκεκριμένα για το γήπεδο του Ατρόμητου Διμυλιάς , το προηγούμενο διάστημα έγιναν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, επέκτασης του αγωνιστικού χώρου, κατασκευής περίφραξης, εγκατάστασης φωτισμού ενώ με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ και τη συμμετοχή του συλλόγου, τοποθετήθηκε σκέπαστρο στην εξέδρα του γηπέδου και η προμήθεια πάγκων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η παρούσα δημοτική Αρχή για την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Σαλάκου, ακολούθησε συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης από το Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο με τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων της Ρόδου και των προσκόπων.
Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε για την υπάρχουσα κατάσταση στη δομή των κατασκηνώσεων και πρότεινε τη σύσταση κοινού φορέα –μεταξύ δήμου και εθελοντικών ομάδων – τη σύνταξη καταστατικού λειτουργίας και διαχείρισης των κατασκηνώσεων, που θα έχει την έγκριση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων στο σύνολο τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου για αξιοποίηση και χρήση των κατασκηνώσεων, κατέθεσαν επιμέρους προτάσεις για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο Περιφερειακός εκπρόσωπος των Προσκόπων Κυριάκος Μητρόπουλος, ο αρχηγός του τμήματος εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου Κώστας Τζάνος, ο Πρόεδρος της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής, ο τοπικός σύμβουλος και μέλος της εθελοντικής ομάδας του δήμου Ρόδου Κώστας Στυλιανού, και ο πρόεδρος του συλλόγου Ραδιοσυχνοτήτων πολιτών Ν. Δωδεκανήσου Ντίνος Μαντικός.

3Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *