«Οι Hi-Tec εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων»

Ρόδος Δωδεκάνησα
Την Πέμπτη 13/2/2020 οι μαθητές των Γ1 και Γ2 τάξεων του 5ου Δ.Σ. Ρόδου μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πολύ αξιόλογη έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, υποψήφιου για το Ευρωπαϊκό Βραβείο της χρονιάς 2019. Την  έκθεση με τίτλο «Οι Hi-Tec εφευρέσεις  των Αρχαίων Ελλήνων», η οποία φιλοξενείται στο μοναδικό χώρο της ιπποτικής οπλοθήκης De Milly, έφερε στη Ρόδο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Δωδεκανήσου με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου.
Οι μικροί μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μοναδικά επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, μέσω λειτουργικών ομοιωμάτων και μέσα από 24 διαφορετικές θεματικές ενότητες να αναβιώσουν το παρελθόν γνωρίζοντας από κοντά τα αυτόματα θέατρα, τις εφευρέσεις του Φίλωνος, του Ήρωνος και του Αρχιμήδη, τις ανυψωτικές μηχανές, τις τηλεπικοινωνίες, τα αστρονομικά μετρητικά όργανα, την αθλητική τεχνολογία, τα μουσικά όργανα, τις πτητικές μηχανές, τα παιχνίδια και πλήθος άλλων εφευρέσεων που σηματοδοτούν τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.
Η έκθεση αποδεικνύει με απόλυτη εγκυρότητα και αξιοπιστία το γεγονός ότι πολλές επιστήμες και τεχνικές, που μοιάζουν σημερινές ή τουλάχιστον της νεωτερικής εποχής, γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, όπου υπήρξε μια αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και μια κορύφωσή της κατά τον 3ο και 2ο αιώνα π.Χ.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαργαρίτα Τσούλλου που μας υποδέχτηκε με το πιο ζεστό της χαμόγελο, μας ξενάγησε στην έκθεση και απάντησε με πολλή υπομονή στις πολυάριθμες ερωτήσεις των παιδιών. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, την οποία όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα θυμόμαστε για πάντα.
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *