Έκθεση Αναφοράς για την Ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών

Περιφέρεια

Έκθεση Αναφοράς για την Ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου RECREATE (www.interregeurope.eu/recreate/), το οποίο  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του κλάδου των μεταφορών σε πέντε Ευρωπαϊκές Περιφέρειες: West Midlands (Ηνωμένο Βασίλειο), Περιφέρεια της Campania (Ιταλία), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ελλάδα), Λιθουανία και Νοτιοδυτική Oλτένια (Ρουμανία). 

Στο πλαίσιο του έργου και με τη συνεισφορά όλων των εταίρων, έχει συνταχθεί έκθεση με τίτλο «Ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών», η οποία βρίσκεται διαθέσιμη ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του έργου (https://www.interregeurope.eu/fileadmin/user_upload/tx_tevprojects/library/file_1580384340.pdf). 

Η εν λόγω έκθεση αναφοράς έχει ως στόχο την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών στις πέντε συμμετέχουσες Περιφέρειες. Η ανάλυση διεξάχθηκε χρησιμοποιώντας έρευνες βιβλιογραφικής ανασκόπησης σχετικές με τις ΜμΕ και τα καινοτόμα συστήματα του κλάδου των μεταφορών, αλλά και μέσω συνεντεύξεων και ερωτηματολογίων σε επιλεγμένες ΜμΕ και οργανισμούς υποστήριξης επιχειρήσεων του κλάδου των μεταφορών. 

Η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε περιφέρεια αναλύοντας τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά τους, τη διοικητική οργάνωση και δομή, τις κύριες πόλεις και την προσβασιμότητα σε αυτές, την αγορά εργασίας και την οικονομία, τις υποδομές μεταφορών, τους κύριους τοπικούς φορείς, τις περιφερειακές πολιτικές για τις ΜμΕ του κλάδου των μεταφορών, τις προκλήσεις και τις απειλές των εν λόγω ΜμΕ, τις κύριες ευκαιρίες και τάσεις ανάπτυξης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της καινοτομίας και των προϊόντων/υπηρεσιών των ΜμΕ στον κλάδο των μεταφορών, καταλήγοντας σε μια ανάλυση SWOT. Με βάση αυτή τη λεπτομερή και συγκριτική ανάλυση, η έκθεση καταλήγει επισημαίνοντας τις κύριες ιδιαιτερότητες και διαφορές μεταξύ των υπό μελέτη περιφερειών. 

Μια συνοπτική εκδοχή της έκθεσης θα βρίσκεται σύντομα διαθέσιμη στο διαδίκτυο στην αγγλική, ελληνική και ρουμανική γλώσσα. 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *