Το χρώμα παραμένει σημαντική επιλογή στην απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου. Το λευκό παραμένει το δημοφιλέστερο χρώμα.

Auto-moto

Το λευκό ήταν το αγαπημένο χρώμα των νέων αγοραστών αυτοκινήτων το 2018 σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον αμερικανική εταιρεία Axalta εξειδικευμένη στη βαφή οχημάτων, το λευκό επιλέχτηκε από το 38% των αγοραστών, πολύ εμπρός από το μαύρο (18%) και το γκρι (12%). Οι τρεις συνήθεις αποχρώσεις καταλαμβάνουν έτσι το Τοπ 3 της ταξινόμησης και παραμένουν αμετακίνητες στην προτίμηση των αγοραστών, ακόμα κι αν παρατηρήσουμε μια μικρή θετική εξέλιξη για κάποια χρώματα και ειδικά «το πορτοκαλί και το μπρονζέ κερδίζουν σε δημοτικότητα».

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το λευκό είναι πιο δημοφιλές στην Ασία: 58% στην Κίνα και 48% σε όλη την Ασία, πολύ εμπρός από τις άλλες αποχρώσεις. Στην Ευρώπη, το λευκό κυριαρχεί πολύ λιγότερο με το μερίδιο αγοράς «μόνο» στο 25%, εμπρός από το γκρι (σε αντίθεση με την παγκόσμια τάση, λοιπόν) στο 22%.

Πίσω από το Τοπ 3, είναι το μπλε που εμφανίζεται ως το πρώτο χρώμα, με μερίδιο αγοράς 7% σε παγκόσμιο επίπεδο σε νέα αυτοκίνητα, με το κόκκινο να ακολουθεί με 5%. Είναι επίσης καλό να σημειωθεί ότι το κόκκινο και το μπλε φτάνουν σχεδόν το 10% σε μερίδιο στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Ευρώπη, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν διαφορές ανάλογα με τις κατηγορίες. Επομένως, το λευκό ταξινομείται καλύτερα σε μικρά αυτοκίνητα από ότι στα πολυτελή και πιο επιβλητικά, όπου εκεί βρίσκεται πίσω από το γκρι και το μαύρο.

ΠΗΓΗ: drive.gr
2Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *