Μητσοτάκης: Από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας προχωράμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας

Ελλάδα Υγεία

Την απόφαση της κυβέρνησης να τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω Κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο  Πρωθυπουργός της Χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης..

Από τις έξι το πρωί της Δευτέρας αποφασίζεται η άσκοπη κυκλοφορία πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Όπως είπε:

“Είναι ίσως το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης δημοκρατικής πολιτείας, που πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μη γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος  δεν μετριέται πλέον με μέρες αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες. Το κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα, να μέριμνα για την υγεία των πολιτών. Όταν η ευθύνη του καθενός αποδεικνύεται ελλειματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όραμα του συλλογικού καλού λοιπόν, προχωρώ στην σημερινή απόφαση. Για να προστατεύσω την υγεία μας και όλα όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα στο θέμα αυτό. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφαση μου. Έτσι, από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιο τους. Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα”…

“Δεν κυκλοφορούμε και δίνουμε πάνδημη απάντηση στην πανδημία”

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το πρωί της Δευτέρας

Gepostet von Η Ρόδος Σήμερα am Sonntag, 22. März 2020

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *