Επέκταση του μέτρου οικονομικής ενίσχυσης 800€ στα κέντρα Ξένων Γλωσσών

Οικονομία Δωδεκάνησα

Επέκταση του μέτρου οικονομικής ενίσχυσης 800€ στα κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Αγαπητοί κύριοι ,

Έχουν ήδη θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση μια σειρά μέτρων για την στήριξη μικρόμεσαίων επιχειρήσεων και Επαγγελματιών. Ως κοινωνικός εταίρος όμως έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για τις παραλείψεις και αβλεψίες προκειμένου να προστατευθούν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαιρέτως, που θίγονται από τον κορονοϊό.

Ο συγκεκριμένος κλάδος ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  είναι σε πλήρη αναστολή από 11 Μαρτίου 2020 με ΚΥΑ  που εκδόθηκε στις 10/3/2020 με αριθμό φύλλου 783 (αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.16838)

Ο μεγαλύτερος αριθμός των Κέντρων  Ξένων Γλωσσών του Νομού Δωδεκανήσου  είναι μικρές επιχειρήσεις με δυναμικό προσωπικού 2-3 ατόμων.
Πλήττονται ανεπανόρθωτα και είναι ορατή η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι των νησιών που απευθύνονται στα Κέντρα του νομού μας απασχολούνται  στον τουρισμό .
Κινδυνεύουν με «λουκέτο» και είναι εύλογη η ανησυχία τους.
Τα μέλη του Κλάδου  ,και όχι μόνο ,έχουν υποστεί μία ανείπωτη ταλαιπωρία το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο υπήρξε απίστευτη ασάφεια σχετικά με το αν εντάσσονται στο επίδομα των 800 ευρώ ή στο voucher των επιστημόνων. Εν τέλει από τις 11 Μαρτίου έως και σήμερα (διάστημα  43 ημερών) κανείς από τους ιδιοκτήτες ή τους υπαλλήλους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών δεν έχει λάβει το επίδομα ειδικού σκοπού..
Είναι δίκαιο οι επιχειρήσεις αυτές  να ενταχθούν στις επιχειρήσεις της αρχικής λίστας,εκείνων  που καθόρισε η Κυβέρνηση με την έκτακτη αποζημίωση των 800 ευρώ, αλλά και να προχωρήσει στην καταβολή του επιδόματος αυτού.
Βοηθήστε τους κλάδους που πλήττονται πιο πολύ από όλους σήμερα μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη και δυσάρεστη για όλους κατάσταση.
Κινδυνεύουν με κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις του κλάδου εκπαίδευσης.  Με το κλείσιμο τους θα δημιουργηθεί απίστευτα μεγάλος αριθμός ανέργων πανελλαδικά. Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις , κόποι μιας ζωής θα πάνε χαμένοι.

Με εκτίμηση

Κοινωνικός εταίρος
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν Γραμματέας
Νικόλαος Τσούλλος                              Γεώργιος Πάγκαλης

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *