Η ημέρα της Πρωτομαγιάς στη νέα εποχή

Ρόδος Δωδεκάνησα

Μια ανάσα βρισκόμαστε σχεδόν από την  Πρωτομαγιά. Όμως  η ημέρα των λουλουδιών, βρίσκει τη χώρα μας και  τη Ρόδο εν μέσω της πανδημίας. Τα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων είναι ακόμη σε ισχύ.

Η άρση τους θα γίνει σταδιακά και  με βάση τις εισηγήσεις και τις οδηγίες των ειδικών. Για το λόγο αυτό και για την ασφάλεια όλων  μας η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών έχει αποφασίσει τη ματαίωση των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί.

Δεν θα πραγματοποιηθεί δηλαδή, η αναβίωση του εθίμου που θέλει τις γυναίκες  μέλη μας να πλέκουν τα λουλουδένια στεφάνια για να υποδεχθούμε το Μάη  και το έθιμο μας για τον Κλήδονα στο Ροδίτικο Σπίτι σημείο αναφοράς μας.

Επίσης ματαιώνεται και η  εκδήλωση με  κεντρική ομιλήτρια την κ. Νατάσα Παζαίτη – Καραμανλή. Στον κατάλληλο χρόνο η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ειρήνη Μαρτίνη, θα προβεί σε ανακοίνωση νέας ημερομηνίας διεξαγωγής της. 

Πρώτιστο μέλημα μας η προστασία όλων από τον ιό που έχει φέρει τα πάνω κάτω και στη χώρα μας. Δεν ξεχνούμε  τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Πειθαρχούμε στα μέτρα και ακολουθούμε τις οδηγίες  με στόχο, να είμαστε όλοι εδώ και πάλι όταν έρθει ο  καιρός για να τηρήσουμε και να αναβιώσουμε τα έθιμα μας .

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *