ΜέΡΑ25: Να δοθεί παράταση του χρόνου υποβολής IBAN – Χιλιάδες άνεργοι δεν θα λάβουν την ενίσχυση

Ελλάδα Πολιτική


ΜέΡΑ25:
Να δοθεί παράταση του χρόνου υποβολής IBAN Χιλιάδες άνεργοι δεν θα λάβουν την ενίσχυση.

Η κυβέρνηση ύστερα από έντονες πιέσεις να συμπεριλάβει και τους μακροχρόνια ανέργους στα μέτρα έκτακτης ενίσχυσης, προέβη σε μια μεσοβέζικη, μερική κίνηση, ενισχύοντας με 400€ μόνο 168χιλ μακροχρόνια ανέργους από τη δεξαμενή των 470χιλ που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. 

Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το πραγματικό πλήθος που τελικά θα λάβει την ενίσχυση θα είναι όπως όλα μαρτυρούν, ακόμα μικρότερο. 

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: «από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων, ύψους 400 ευρώ, την Πέμπτη 23 Απριλίου έως το βράδυ της Παρασκευής 1 Μαΐου, 117.000 (70%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN). Ο ΟΑΕΔ υπενθυμίζει ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία θα λειτουργεί έως και την Κυριακή 3 Μαΐου».

Υπάρχουν λοιπόν περίπου 50 χιλ μακροχρόνια άνεργοι που μάλλον δεν θα λάβουν την ενίσχυση επειδή δεν… πρόλαβαν. 

Πριν η κυβέρνηση αιτιολογήσει αυτή την κατάσταση μιλώντας για «ατομική ευθύνη» και «αμέλεια», οφείλουμε να παραθέσουμε έγκαιρα τον ορθολογισμό και τα γεγονότα. Αναφορικά με τα τελευταία, μας έχουν φτάσει στο ΜέΡΑ25 καταγγελίες για κωλυσιεργία από μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων στο άνοιγμα λογαριασμού. Κάποιες προφασίζονται φόρτο εργασίας και παραπέμπουν στην επόμενη εβδομάδα, θυμίζουμε η προθεσμία υποβολής λήγει σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου, ενώ άλλες ζητούν χρήματα από τους μακροχρόνια ανέργους για το άνοιγμα του λογαριασμού!

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση, αυτή την ύστατη ώρα, να δώσει παράταση του χρόνου υποβολής IBAN για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400€ στους 168χιλ μακροχρόνια άνεργους, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και ταυτόχρονα να εγγυηθεί πως οι τράπεζες δεν θα φέρουν κανένα πρόσκομμα στην εξυπηρέτηση των μακροχρόνια ανέργων που προσπαθούν να αποκτήσουν λογαριασμό για να λάβουν την ενίσχυση. 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *