“Νοιάζομαι και Δρω” Μαθητές του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου πρόσφεραν τροφές για τα αδέσποτα

Ρόδος Δωδεκάνησα
Στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”, οι μαθητές/τριες των τμημάτων A1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Στ2, ΤΕ και ΤΥ του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου με τους εκπαιδευτικούς Μαριάνθη Σαββίγκου, Ελισάβετ Κυρίτση, Ειρήνη-Ανθή Παπαζαχαρίου, Τριμπόνια Μαρία, Τσεχερίδη Δαυίδ, Σταυρούλα Ζαράρη, Στεφανίδη Γιάννη και Μιχάλη Ράπτη, συγκέντρωσαν ξηρά τροφή, με στόχο να συνδράμουν στη σίτιση των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τα αδέσποτα ζώα της Ρόδου που χωρίς την ανθρώπινη βοήθεια είναι καταδικασμένα σε αργό θάνατο.
Το κυνοκομείο φιλοξενεί πάνω από 400 σκυλιά, ενώ έχει δυνατότητες για φιλοξενία 120 ζώων. Οι κακές καιρικές συνθήκες (βροχές, κρύο κ.λπ.), η σίτιση των ζώων, οι ανάγκες σε φάρμακα αυξάνονται καθημερινά, ενώ οι εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την φιλοξενία των ζώων αυτών.
Τέλος, με την προσφορά τροφών, οι μικροί μαθητές θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, καθώς η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αφορά όλους τους ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες και όχι μόνο τους εθελοντές φιλόζωους που με κόπο αγωνίζονται να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στα ζώα του δρόμου, τα οποία είναι θύματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς ή/και αδιαφορίας. Καλούν όλους τους συμπολίτες τους να αναλάβουν δράση και να συμβάλουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Picture

Picture

Picture
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *