«Επιστολή Δημάρχου Κάσου σχετικά με την υποδοχή επισκεπτών στην Κάσο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού»

Δωδεκάνησα Κάσος

 «Επιστολή Δημάρχου της Ηρωικής νήσου Κάσου σχετικά με την υποδοχή επισκεπτών στην Κάσο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ».

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτοκριτος με αφορμή τις λαθεμένες πληροφορίες που αφορούν την υποτιθέμενη άρνηση της δημοτικής αρχής σχετικά με την υποδοχή επισκεπτών στο νησί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους Παροικιακούς Συλλόγους Αμερικής, Αθήνας και Ρόδου απευθυνόμενος μέσω αυτών σε όλους τους Κασιώτες και τις Κασιώτισσες :
« Νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας γιατί μέσα από τις συγκυρίες που βιώνουμε υπάρχει προφανής ανησυχία μεταξύ όλων μας .
Υπάρχει όπως μου ανέφεραν μια λαθεμένη πληροφορία προς τους συμπατριώτες της Αμερικής, της Αθήνας και της Ρόδου σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος και ο Δήμος αρνούνται την μετακίνηση τους προς το νησί μας . Οφείλω να αναφέρω ότι ως Δήμος έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας τα οποία έχουν εκτιμηθεί από το σύνολό των κατοίκων.
Ζητούμενο είναι η αυστηρή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και η πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουμε λάβει από τον Εθνικό Οργανισμό δημόσιας υγείας. Ουδέποτε δώσαμε εντολή για απαγόρευσή μετακίνησης επισκεπτών προς την Ηρωική νήσο Κάσο μετά την άρση των μέτρων για την διασπορά του Κορωνιού, πάρα μόνο τονίσαμε την αναγκαιότητα τήρησής των οδηγιών ατομικής ευθύνης καιυγιεινής , που ως Δημοτική Αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε ώστε να εμποδίσουμε την εμφάνισή κρούσματος και κατά συνέπεια την διασπορά του ιού στις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας .
Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχουμε αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία αιτήματα για τον εξοπλισμό και την στελέχωση του Π.Π.Ι Κάσου με το απαραίτητο προσωπικό και ιδιαιτέρως για την τοποθέτηση γιατρού ειδικότητας.
Αιτήματα που στο αμέσως επόμενό διάστημα οδεύουν προς την ικανοποίησή τους, αφού ήδη έχει τοποθετηθεί μία νοσηλεύτρια στο Π.Π. Ι Κάσου και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους κατοίκους αλλά και στου επισκέπτες του νησιού άρτιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας .
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή αντάμωση στην πατρίδα μας , να τονίσω την αναγκαιότητα εφαρμογής των προληπτικών μέτρων και να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις και πάνω από όλα με αισιοδοξία, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο σε όλους του δημότες μας και στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους Κασιώτες τις διασποράς χωρίς να κάνουμε διακρίσεις και χωρίς ποτέ να τους ξεχνάμε » .

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *