Νέοι διαγωνισμοί για έργα ύψους 525.000 ευρώ από το δήμο Ρόδου

Δωδεκάνησα

 Νέοι διαγωνισμοί  για έργα ύψους 525.000 ευρώ από το δήμο Ρόδου 

Θέμα:  Προκηρύχθηκε η κατασκευή νέων πεζοδρομίων στα Αφάντου και  ασφαλτοστρώσεων  στα Κοσκινού (Φυτώριο) .

Α) Σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αποτελεί η κατασκευή πεζοδρομίων στη πολυσύχναστη οδό  Περνού στα Αφάντου.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ο δήμαρχος  Ρόδου υπέγραψε την προκήρυξη   ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση έργου με τίτλο «Κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Περνού της Δ.Ε. Αφάντου» συνολικού προϋπολογισμού 225.000 ευρώ, με καταλυτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του δήμου.

Η τεχνική μελέτη του έργου μεταξύ άλλων προβλέπει: α)χωματουργικές εργασίες β)κατασκευή πεζοδρομίων γ)διαγραμμίσεις δ)ανύψωση φρεατίων ε)φυτεύσεις κατά μήκος της οδού (απολλώνια δάφνη).

Β) Στις 22 Ιανουαρίου κ.  Χατζηδιάκος υπέγραψε επίσης την διακήρυξη για την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού «ανακατασκευής τεχνικού έργου (γεφυριού) και ασφαλτοστρώσεων   των οδών στο Φυτώριο Ρόδου» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει ο Δήμου Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σκοπός του έργου αυτού, είναι η αποκατάσταση της βατότητας και η  σύνδεση της οδού από το ύψος του Κοιμητηρίου Κοσκινού έως την επαρχιακή οδό Ρόδου Καλλιθέα, μέσω της οδού Φυτωρίου, που μεταξύ άλλων προβλέπει την ανακατασκευή γέφυρας, ασφαλτοστρώσεις οδών και κατασκευή ανοικτής τάφρου  για την απορροή των όμβριων υδάτων.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών,   ορίστηκε η Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019.

Δήμαρχος: Υπογράφουμε συμβάσεις για 75 έργα

Στις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου , τόνισε τα ακόλουθα:

«Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ρόδου και η δημοτική Αρχή συνεχίζει αδιάκοπα την υλοποίηση έργων , δράσεων και μελετών  που εκπόνησε εδώ και δύο χρόνια και η γραφειοκρατία μας εμπόδισε να υλοποιήσουμε. Τους επόμενους μήνες θα υπογράψουμε συμβάσεις και θα εγκαταστήσουμε εργολάβους σε 75 έργα».

2Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *