Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Marshall για την Ευρώπη

Ελλάδα Πολιτική

Γράφει ο Γιώργος Καντής, υπεύθυνος στον τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης Δ.Ε.Ε.Π Δωδεκανήσου και μέλος του Μ.Π.Σ της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Αιγαίο.

 

“Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Marshall για την Ευρώπη”

Στις 9 Απριλίου είχα δηλώσει: Νομίζω πως οι κυβερνήσεις που τώρα αντιδρούν τελικά θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν υπό το βάρος των ασύλληπτα μεγάλων πιέσεων που δημιουργεί αυτή η κρίση και οι αναπόφευκτα οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις που θα επακολουθήσουν αλλιώς θα συνθλίβουν και οι ίδιες.

Αν οι λαοί και οι κυβερνήσεις ( δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη ), δεν μάθουν κάτι από αυτήν την Παγκόσμια κρίση τότε η επόμενη οπότε και αν είναι αυτή και σε όποια μορφή, δυστυχώς θα είναι χειρότερη.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιβεβαιώνομαι, από τις εξελίξεις. Επιτέλους η Ευρώπη δείχνει να βγαίνει από την εφηβική ηλικία της, και να ωριμάζει. Από το πρόγραμμα αυτό θα λάβουμε 32 δισ. € τα οποία έρχονται να προστεθούν στα περίπου αλλά τόσα που θα έχει στην διάθεση της η Ελλάδα από το ΕΣΠΑ για τα επόμενα 7 χρόνια.
Δεν πρέπει βέβαια κανένας να παραγνωρίζει το γεγονός πως τα καλά αποτελέσματα δεν έρχονται μόνα τους, απαιτούν μεθοδική δουλειά από σοβαρούς ηγέτες, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτήν τη φορά στη βροχή χρημάτων που θα επακολουθήσει, η Ελλάδα δεν θα κρατάει ομπρέλα όπως με την προηγούμενη κυβέρνηση, στην περίπτωση της ποσοτικής χαλάρωσης.
Προχωράμε μπροστά λοιπόν, αφήνοντας πίσω μας ιδεοληψίες που αποτελούσαν βαρίδι σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και δουλεύουμε για να ευοδωθεί αυτή η διαφαινόμενη ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό restart, τόσο οικονομικό όσο και κοινωνικό.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *