Στέγες ΑμεΑ στη Ρόδο – Ένταξη πράξης στο Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου

Περιφέρεια Δωδεκάνησα

Οι σχεδιαζόμενες παρεχόμενες υπηρεσίες, αφορούν στη διαμονή και διατροφή, σε υπηρεσίες υγιεινής και πρόσβαση σε ιατρική – νοσηλευτική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή, σε δράσεις ανάπτυξης της αυτοεξυπηρέτησης, οικογενειακή θαλπωρή, προστασία από κακοποίηση και αμέλεια, σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, καθώς και σε δράσεις κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων, προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ενοίκων.

Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ, ο οποίος θα λειτουργήσει τις δομές με ίδια μέσα.

Σημειώνεται ότι με χρήση συμπληρωματικής χρηματοδότησης ΕΤΠΑ/ΕΚΤ (15% επί του συνόλου του προϋπολογισμού του έργου), θα υλοποιηθούν δράσεις διαμόρφωσης χώρων και αναβάθμισης – προμήθειας εξοπλισμού, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των ΣΥΔ και την ασφαλή διαμονή των ενοίκων.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 31/07/2020 και λήξης η 31/12/2023.

Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο”, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.393.776,34 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *