Στους Λειψούς και τη Λέρο η Μίκα Ιατρίδη: «Καταθέτουμε σχέδιο ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής. Τα ακριτικά νησιά πρωταρχικό μέλημά μας»

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Στους Λειψούς και τη Λέρο η Μίκα Ιατρίδη: «Καταθέτουμε σχέδιο ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής. Τα ακριτικά νησιά πρωταρχικό μέλημά μας».

Με τους συμπατριώτες της στους Λειψούς και τη Λέρο βρέθηκε το διήμερο η Μίκα Ιατρίδη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα θέματα των ακριτικών νησιών και να νιώσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό της.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου παρευρέθηκε στους Λειψούς για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λέρο, όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους φορείςτου νησιού.

Στο Δημαρχείο, με το Δήμαρχο, Μιχάλη Κόλλια, τουςαντιδημάρχους και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και το νησί γενικότερα.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη είχε σύσκεψη εργασίας στο νοσοκομείο Λέρου με το Διοικητή του, Βασίλη Στασινόπουλο,τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε 687 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νησιά, 72 ιατροίκαι 615 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί 1.100 προσλήψεις. Στη Λέρο αναμένονται 28 άτομα επικουρικό προσωπικό.

Για τις δομές υγείας, η βουλευτής Δωδεκανήσου συνομίλησε και με την Ένωση των Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου Κέντρου Υγείας Λέρου, παρουσία του Προέδρου της, Αναστασίου Τσαχουργιανίδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λέρο, η Μίκα Ιατρίδησυζήτησε με πολλούς κατοίκους του νησιού, πέρασε από υπηρεσίες, όπως το Τελωνείο και το ΙΚΑ, ενώ είχε και συνεργασία με στελέχη της Ν.Δ.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στη Λέρο, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Είχα τη χαρά να βρεθώ ξανά με τους συμπατριώτες και τιςσυμπατριώτισσες μου, στους Λειψούς και τη Λέρο και να τουςευχαριστήσω για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

Από το ακριτικό Αιγαίο ξεκινά η ελληνικότητα μας. Είχα χρήσιμες συναντήσεις με τη Δημοτική Αρχή, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση έχει θέσει τα ακριτικά νησιά μας σε απόλυτη προτεραιότητα και σύντομα, με την κατάθεση του σχεδίου για τη νησιωτική πολιτική, ο τόπος μας θα ενισχυθεί και θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, όπως είχε ξεκινήσει να κάνει η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και όπωςεπιβάλλουν οι περιστάσεις».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *