Η Μίκα Ιατρίδη στην Τήλο. «Είμαστε δίπλα στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, με ολοκληρωμένο σχέδιο σε πρωτόγνωρες συνθήκες»

Ελλάδα Τήλος

Η Μίκα Ιατρίδη στην Τήλο. «Είμαστε δίπλα στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, με ολοκληρωμένο σχέδιο σε πρωτόγνωρες συνθήκες».

Συνεχίζει τις επισκέψεις της στα νησιά της Δωδεκανήσου η Μίκα Ιατρίδη. Μετά τους Λειψούς, τη Λέρο και την Πάτμο, η βουλευτής βρέθηκε στην Τήλο για να συζητήσει με τουςμόνιμους κατοίκους τις συνθήκες της τουριστικής περιόδουπου μόλις ξεκίνησε, αλλά και τα θέματα που τουςαπασχολούν.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ενημερώσειτους συμπατριώτες της για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τηςΚυβέρνησης και τα μέτρα στήριξης, τα οποία περιλαμβάνουν και τις εποχικές επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα στο σύνολό του.

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ενισχύσει τις χρηματοδοτήσεις για σημαντικά έργα και υποδομές στα μικρά νησιά και να προωθήσει πρόγραμμα για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις, όπωςαυτές που λειτουργούν στην Τήλο και άλλα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο δείχνει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προωθήσει την ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών και των ανθρώπων που ζουν σε αυτά, ειδικά σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι τα Δωδεκάνησα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου συνομίλησε με τη Δήμαρχο Τήλου, Μαρία Καμμά Αλιφέρη και τους Αντιδημάρχους του νησιού, για αυτοδιοικητικά θέματα και ζητήματα του νησιού γενικότερα.

Η Μίκα Ιατρίδη είχε και συνάντηση με στελέχη της παράταξης «Τήλος Νέα Πνοή» και τον επικεφαλής της Μανώλη Χατζηφούντα. Συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τήλου και σημειώθηκε το γεγονός ότι οι επιδοτήσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας για την ακτοπλοΐα εξασφάλισε την απρόσκοπτη επικοινωνία της Τήλου με τη Ρόδο και τον Πειραιά, εν μέσω πανδημίας και ότι, γενικά, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλά επίπεδα.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *