Πιστοποίηση της Attica Group κατά το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013 για την Ασφάλεια των Πληροφοριών

Ελλάδα Οικονομία


Πιστοποίηση της Attica Group κατά το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013
για την Ασφάλεια των Πληροφοριών

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFASTFERRIES, BLUE STAR FERRIES & HELLENICSEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την πιστοποίησή της κατά το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013 για το  Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας Πληροφοριών που εφαρμόζει ο Όμιλος.Η πιστοποίηση ελήφθη τον Μάρτιο του 2020 από την BM TRADA, διαπιστευμένο Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης από τον Βρετανικό φορέα πιστοποίησης  UKAS.

H πιστοποίηση κατά ISO 27001:2013, αφορά στην λειτουργία και στην διαχείριση της υποδομής του Κέντρου Δεδομένων (Data Center), συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των διακομιστών, του εξοπλισμού δικτύωσης, των συσκευών περιβαλλοντικού ελέγχου, του εξοπλισμού αποθήκευσης και των διαδικασιών φυσικής πρόσβασης.

Η απόκτηση και διατήρηση της πιστοποίησης προϋποθέτει την αυστηρή τήρηση συγκεκριμένωνπολιτικών ασφάλειας και διαδικασιών για την προστασία των πληροφοριακών συστημάτων του Ομίλου, του εξοπλισμού που διαθέτει, των εμπιστευτικών πληροφοριών που διαχειρίζεται, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα.

Με την πιστοποίηση κατά ISO 27001:2013 η AtticaGroup υιοθετεί τις βέλτιστες πρακτικές και τις αυστηρές απαιτήσεις του Διεθνούς ΠροτύπουΣυστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών. Η πιστοποίηση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της δέσμευσης της Attica Group για συνεχή ανάπτυξη και αξιολόγηση των διαδικασιών της, για εφαρμογή υψηλής ποιότητας προτύπων στις υπηρεσίες της, καθώς και για την προσήλωσή της στην ασφαλή διαχείριση των δεδομένων των πελατών και των συνεργατών της.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *