«Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίακινδύνου 4) για αύριο Τρίτη στη Ρόδο»

Ελλάδα Ρόδος


«
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίακινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου 2020»    

 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς πουεκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥπουργείουΠροστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίακινδύνου 4) για την περιοχή της Ρόδου.

 Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, συντονίζοντας τις Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και τις Εθελοντικές Ομάδες Π.Π. που έχουν τεθεί σε κατάσταση μεγάλης Ετοιμότητας – Επιφυλακής,βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιεςυπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και με τηνΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένουνα αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστάστους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουνενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά απόαμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτωνκαθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπωςδισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδουαπαγορεύεται η καύση των αγρών.

  Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνταινα ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμόκλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τουςκινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούντην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στηνηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία χρειαστείτε

Ο Αντιδήμαρχος

Πολιτικής Προστασίας Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, ΔΕ Αταβύρου & Δ.Ε Καμείρου

Νεκτάριος Φλοσκάκης

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *