Απάντηση της Αντιπερειάρχη Υγείας, Χαρούλας Γiασιράνη στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλία Τσέρκη

Ελλάδα Δωδεκάνησα
Επιθέσεις κατά της Περιφέρειας με κατασκευασμένες αφορμές από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
Απάντηση της Αντιπερειάρχη Υγείας, Χαρούλας Γiασιράνη στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλία Τσέρκη
Θα ήταν παράδοξο, αν δεν ήταν τόσο εξώφθαλμα κατασκευασμένο για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης να στρέφεται επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Της μοναδικής Περιφέρειας της χώρας που από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε ξέσπασε η πανδημία, έχει δείξει τόσο γρήγορα αντανακλαστικά, της μοναδικής Περιφέρειας της χώρας που από τότε μέχρι και σήμερα έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ  από ευρωπαϊκούς, εθνικούς αλλά και ίδιους πόρους, για να θωρακίσει τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας στα νησιά της, στη μάχη κατά του covid – 19.
Η τελευταία επίθεση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αφορά την αυτονόητη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στο ότι αν αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊού στα νησιά, αυτό δεν γίνεται από το δημόσιο, αλλά  ίσως από τον ιδιωτικό τομέα , στον οποίο θα πρέπει να γίνουν και έλεγχοι. Επισημαίνω στον κ. Τσέρκη ότι οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία των ιδιωτικών  διαγνωστικών κέντρων εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του κράτους και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων.  
Και μια μικρή λεπτομέρεια που μάλλον του διαφεύγει. Eπειδή ο κ. Τσέρκης μίλησε για τα δύο διαγνωστικά κέντρα της Ρόδου, τον ενημερώνω για να το γνωρίζει στο εξής  ότι  ο Περιφερειάρχης δεν είναι και Δήμαρχος της Ρόδου και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μοριακών ελέγχων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις των νησιών, γίνονται σε εργαστήρια των Αθηνών. Εκτός αν ο κ. Τσέρκης τα εκπροσωπεί όλα! Και τις Κυκλάδες και την Αθήνα!
Αυτή ήταν μια ακόμη αφορμή, η τελευταία στις πολλές που προηγήθηκαν. Θυμίζω ότι εν μέσω πανδημίας, στην πιο δύσκολη στιγμή,  όταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδινε την αγωνιώδη μάχη να εξασφαλίσει τα ιατροτεχνολογικά μέσα και το υγειονομικό υλικό που απαιτούσε η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, από την πλευρά του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου υπήρχε μια αφύσικη σε συχνότητα και περιεχόμενο σειρά καταγγελιών για το υγειονομικό υλικό. Όταν η Περιφέρειά μας ήταν η πρώτη που κατόρθωσε να το εξασφαλίσει και να το διανείμει στις δομές υγείας των νησιών μας. Φαίνεται πως όλα αυτά τα αγνοεί ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, γιατί προφανώς , είχε άλλες προτεραιότητες εκείνη την περίοδο.
Και βέβαια, ακολούθησε το σερί των καταγγελιών επειδή δεν τοποθετήθηκε στα πρώτα 35 λεπτά της σύσκεψης φορέων που έγινε προ ημερών, με την παρουσία του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αποχώρησε μόλις αποχώρησε και ο Πρωθυπουργός και δεν καταδέχτηκε να παραμείνει στη σύσκεψη με την παρουσία των Υπουργών,  τους οποίους αγνόησε και  υποτίμησε. Αποχώρησε  φωνασκώντας στα σκαλιά της Περιφέρειας κατά του Περιφερειάρχη, σε αντίθεση με τους άλλους 40 εκπροσώπους φορέων που παρέμειναν στη σύσκεψη με τους Υπουργούς και πήραν τον λόγο για να τοποθετηθούν όλοι όσοι τον ζήτησαν.
Αυτή και μόνο η στάση του, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, που κάνει ό,τι μπορεί για να διαχωρίσει την προσωπική του θέση από τη συστράτευση και συνεργασία όλων σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.
Λυπάμαι για τη στάση του αυτή. Δεν είναι στάση μόνο κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι στάση κατά της τοπικής κοινωνίας συνολικά και του αγώνα που δίνει για να ανταπεξέλθει στη μεγαλύτερη και σοβαρότερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ και που, όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου έχει αποφασίσει να απέχει.
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *