Υπεραθλητές της ζωής ταξίδεψαν από την Αθήνα στους Δελφούς με τη δύναμη της ψυχής τους

Ελλάδα Αθλητικά
Είναι η πρώτη φορά που η ιστορική διαδρομή των 180 χιλιομέτρων καλύφθηκε από άτομα με οπτικές και κινητικές αναπηρίες

Εννιά μέλη του συλλόγου Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ έγραψαν ιστορία και απέδειξαν πως είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής. Ούτε η πανδημία του COVID-19, ούτε οι μεγάλες δυσκολίες της διαδρομής δεν εμπόδισαν τους αθλητές του συλλόγου, τους προπονητές και τους συνοδούς τους να πετύχουν ένα ξεχωριστό εγχείρημα που όμοιο του δεν είχε επιτευχθεί στο παρελθόν.

dsc_4486.jpg

Από το ΟΑΚΑ στους ΔελφούςΤο Σάββατο 29 Αυγούστου πρόσθεσαν ένα κομμάτι στην ιστορία του αθλητισμού και  ειδικότερα των ανθρώπων με αναπηρίες αφού διήνυσαν απόσταση 180 χιλιόμετρα από το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (άγαλμα Σπύρου Λούη) μέχρι τους Δελφούς, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα ένα ταξίδι στο χρόνο. Το ταξίδι που ένωσε το Αθλητικό Κέντρο που έλαβαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την πόλη των Δελφών όπου στην αρχαιότητα διοργανώνονταν τα “Πύθια”, αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας, δεύτεροι σε σημαντικότητα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες.

received_593399021343872.jpg

«Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί»Το εγχείρημα αυτό είναι μοναδικό καθώς για πρώτη φορά μία τέτοια απόσταση διανύεται από ανθρώπους με κινητικές και οπτικές αναπηρίες με τη χρήση ποδηλάτων, ειδικών ποδηλάτων (τρίκυκλα και ταντεμ) και χειρήλατων σε μορφή σκυταλοδρομίας. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη του μηνύματος “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί”  μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου αναφορικά στη συμπερίληψη στην κοινωνία μας των ανθρώπων με αναπηρίες καθώς και με την πρόκληση αισθημάτων θαυμασμού και σεβασμού.

dsc_4691.jpg

Αναμνηστικά βραβείαΤους αθλητές Αμεα του συλλόγου «Ιωνά» μετά την 11ωρη διαδρομή τους υποδέχθηκαν θερμά η τοπική κοινωνία και οι αρχές της πόλης των Δελφών απονέμοντας τους αναμνηστικά βραβεία κατά τον τερματισμό, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης” Κωνσταντίνος Χαλιορής σε συνεργασία και με την υποστήριξη του οποίου διεξήχθη η ποδηλατοδρομία. Την επομένη, οι αθλητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο των Δελφών.

Οι Αθλητές που έλαβαν μέρος :

Τάντεμ με  Σάντρα Ρούπα  (οπτική αναπηρία)

Χειρήλατο Αντώνης Παππάς (κινητική αναπηρία)

Τρίκυκλο  Χαράλαμπος Κεραμετζίδης, (κινητική αναπηρία)

Τάντεμ  Χρήστος ΚορομηλάςΣωκράτης Διγγόλης (οπτική Αναπηρία)

Ποδήλατα  άνω άκρου Νίκος Κύτταρης και Δημήτρης Λίτσιος (κινητική αναπηρία)

Πιλότοι τάντεμ : Θάνος ΔημάκηςΓιώργος Γκούντας

https://www.ethnos.gr/athlitismos/

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *