Σε διακρατική συνάντηση με Ρουμανία και Ιταλία τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Σε διακρατική συνάντηση με Ρουμανία και Ιταλία

τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου συμμετέχουν στο σχέδιο «P.R.I.D.E. Policies for Roma InclusiveDimension in Europe» του προγράμματος Erasmus+ μαζί με την Ιταλία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Μέσω της σύμπραξης επιχειρείται η βελτίωσης της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια της ζωής των Ρομά, με στόχο την υποστήριξη της ένταξης των μαθητών Ρομά στο σχολείο, ως κρίσιμο παράγοντα για την κοινωνική τους ένταξη. Μέσω της εμπλοκής μαθητών και εκπροσώπων γονέων Ρομά, περιφερειακών και τοπικών αρχών, ενδιαφερομένων και ΜΚΟ προσβλέπετε η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης και πλήρους πρόσβασης για αγόρια και κορίτσια Ρομά στην εκπαίδευση με τη δοκιμή ενός συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού μοντέλου ενίσχυσης της καταπολέμησης του αναλφαβητισμού.

Στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων και της συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών εταίροι του προγράμματος από την Ιταλία, Ρουμανία, συνοδευόμενοι από τους Έλληνες εταίρους είχαν συνάντηση εργασίας με τον κ. Γιώργο Τριάντο, αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής. Από τη πλευρά του Δήμου παραβρέθηκαν η Χριστίνα Καραγιάννη, αν. προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά και τα εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Άννα Δημητρίου – λογίστρια, Ειρήνη Θεοδωροπούλου – Κοινωνιολόγος, Διαμεσολαβήτρια, Τσαμπίκα Καραγεώργη – Παιδαγωγός, Παναγιώτα Μαριά – Επισκέπτρια υγείας, Κατερίνα Ταβερνάρη – Κοινωνική λειτουργός και Ευαγγελία Χατζημιχαήλ – ψυχολόγος. Από τη Ρουμανία παραβρέθηκαν από το Centrul Județean de Resurse și AsistențăEducațională Arad οι: Ovidiu Florin TodericiΕκπαιδευτικός Σύμβουλος και Lucia Carla MateiΨυχολόγος, από το Liceul Tehnologic FranciscNeuman οι: Ramona Nicoleta SebișanΕκπαιδευτικός και Cosmin Mircea JulanΕκπαιδευτικός. Από την Ιταλία από το Comune diSantAlessio in Aspromonte ο Antonio SuraciΔημοτικός Σύμβουλος και από το AssociazioneDarsana Teranga οι: Massimiliano StratiΕκπαιδευτικός και Enrico LammendolaΣύμβουλος. Τέλος, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Κωνσταντίνος ΖέρβαςΣυντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής, η Σοφία ΧαϊταΣυντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εικαστικών και η Αγγελική ΤενέντεΕκπαιδευτικός και από το Γυμνάσιο Γενναδίου οι: Δημήτρης ΚαβάλλαςΔιευθυντής και Στέλλα Λαμπριανού-Εκπαιδευτικός.

Στη συνάντηση εργασίας είχαν την ευκαιρία, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες για τα προβλήματα ένταξης των Ρομά. Διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα είναι κοινά, αν και διαφορετικές χώρες και κατέληξαν ότι η λύση θα δοθεί μέσα από την εκπαίδευση, αφού η παιδεία είναι εκείνη που μπορεί να παρέχει ευκαιρίες και να διαμορφώσει νέα ήθη και νοοτροπίες ζωής.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *