“Ζήστε λοιπόν!!”

Ελλάδα Ψυχολογία

Γράφει η Σοφία Σαμοθράκη(Εκπαιδευτικός)

“Ζήστε λοιπόν!!”

Εν αναμονή του δεύτερου κύματος του Covid-19, τα συναισθήματα μπερδεύονται στο μυαλό μας. Ανησυχία, αγωνία, ανασφάλεια και πολύς φόβος. Αυτός ο φόβος. Ήρθε και εγκαταστάθηκε για τα καλά, στο μυαλό μας, στο σώμα μας, στην καρδιά και στη ψυχή. Βρήκε χώρο παντού. Του το δώσαμε με γενναιοδωρία. Και θυσιάσαμε πολλά.

Και ξεχάσαμε τα υπόλοιπα θύματα, αυτά του καρκίνου, μικροί και μεγάλοι άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν μάχη για μήνες και χρόνια. Αυτά των τροχαίων ατυχημάτων που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή. Αυτά του πολέμου ή της πείνας. Θύματα πολλά.

Ο φόβος του θανάτου; Βέβαια και υπάρχει. Πάντα υπήρχε. Αλλά τώρα έγινε πιο έντονος. Τον θάνατο, τον ακούμε παντού. Και μας έκανε περισσότερο ευάλωτους. Και είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί. Κολλήσαμε.

Και ξαφνικά, ακούγονται άνθρωποι να λένε :

“Θέλω να ζήσω!!”                                    

 “Ζήστε λοιπόν!!” απαντώ.

“Σας εμποδίζει κανείς; Σας εμπόδισε κανένας πόλεμος που γίνεται λίγο πιο μακρυά από εδώ ή εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά από λιμό; Δεν σας εμπόδισε η συμπόνοια και τώρα σας εμποδίζει ο φόβος; Τι αστείο.”

Τι περιμένετε λοιπόν; Συνεχίστε να γελάτε, να μιλάτε, να παίζετε, να διασκεδάζετε και να αγαπάτε. Και συγκεντρωθείτε σε αυτό. Καθημερινά. Τρέχει ο χρόνος! Και αυτές τις όμορφες καθημερινές στιγμές που θα δημιουργείτε εσείς και κανένας άλλος, για τον εαυτό σας, τους δικούς σας ή τους φίλους σας, αυτές να σκέφτεστε. Σημειώστε τες κάπου αν θέλετε γιατί είναι πολύτιμες πλέον και απαραίτητες. Θα υπάρχουν μαζί με τον Covid-19 και τον φόβο αλλά θα είναι πάνω πάνω στη λίστα.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *