Βίντεο της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Τουρισμος και Covid-19.Στο πιο δύσκολο καλοκαίρι στην παγκόσμια ιστορία για τον τουρισμό, αποφασίσαμε για πρώτη φορά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έτσι γεννήθηκε η Πρωτοβουλία των Φορέων για το Ν. Αιγαίο. Όλοι μαζί ενωμένοι, δώσαμε πολλές μάχες ισορροπώντας συχνά σε τεντωμένο σχοινί. Με αυστηρά πρωτόκολλα, ελέγχους και μέτρα προστασίας καταφέραμε να κρατήσουμε τους προορισμούς της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στις πρώτες θέσεις προτίμησης των τουριστικών αγορών. Ολοι μαζί ενωμένοι, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών και βάλαμε σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους νησιώτες. Και συνεχίζουμε…

Γιώργος Χατζημάρκος:
“Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα.
Σταθήκαμε όρθιοι στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο της ιστορίας.
Της παγκόσμιας ιστορίας και όχι μόνο της δικής μας.
Στο πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία του τουρισμού, αποφασίσαμε, για πολλοστή φορά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας αλλά για πρώτη φορά το πετύχαμε.
Έτσι γεννήθηκε η Πρωτοβουλία των Φορέων για το Ν. Αιγαίο. Όλοι μαζί, ενωμένοι, δώσαμε πολλές μάχες ισορροπώντας καθημερινά σε τεντωμένο σχοινί.
Με αυστηρά πρωτόκολλα, με ελέγχους, με μέτρα προστασίας καταφέραμε να κρατήσουμε τους προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στις πρώτες θέσεις προτίμησης των τουριστικών αγορών.
Με δικό μας σχέδιο, με ενίσχυση των δομών υγείας, με συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς οργανισμούς, με δωρεάν εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και επαγγελματιών όλων των νησιών στα υγειονομικά πρωτόκολλα, με συνεχή παρακολούθηση των δημοσιευμάτων σε όλα τα media στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με την πιο σύγχρονη ψηφιακή διαφήμιση στην ιστορία των νησιών μας.
Ναι, με δικό μας σχέδιο.
Με επαγγελματισμό και χρηματοδότηση από αποκλειστικά δικούς μας οικονομικούς πόρους.
Ολοι μαζί ενωμένοι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών και βάλαμε σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές.
Εχει σημασία να μην ξεχάσουμε οτι τον Ιούνιο ακόμα, δεν ξέραμε αν θα λειτουργήσουν οι αεροπορικές εταιρείες και αν θα ανοίξουν τα σύνορα και ποιών χωρών.
Λοιπόν, σε αυτό το περιβάλλον σταθήκαμε όρθιοι και στείλαμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ωριμότητας, του επαγγελματισμού, της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας.
Ναι, κερδίσαμε εμπιστοσύνη.
Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους νησιώτες. Και συνεχίζουμε”
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *