Τα νησιά μας έχουν ανάγκη από αναπτυξιακές δράσεις και όχι από νέους”Αναπτυξιακους Οργανισμους”

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Τα νησιά μας έχουν ανάγκη   από θετικές -αναπτυξιακές δράσεις από την Περιφερειακή Αρχή της Π.Ν.Α.  και όχι από αμφιβόλου αποτελεσματικοτητας και σκοπών νέους ” Αναπτυξιακους Οργανισμούς ”

Με “χορηγούμενες ” ανακοινώσεις  και  “πανηγυρικό” δελτίο τύπου η Περιφερειακή Αρχή Νοτιου Αιγαίου της Π.Ν.Α. ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τη δημιουργία ενός νέου” Αναπτυξιακού Οργανισμού” στα νησια μας και αναφέρει  ένα γενικολογο  σκεπτικό που θα συνοδεύει την λειτουργια της.

Δεν αναφέρει όμως η Περιφερειακη της Π.Ν.Α. ότι:

-οι εργαζόμενοι στην Π.Ν.Α. (που αποτελούν τους άμεσους συνεργάτες μας) εκφράζουν τεκμηριωμένα την αντίθεση τους για τους πραγματικους σκοπούς και την λειτουργία του νέου Οργανισμού που προωθεί ….

– την ίδια ωρα η Περιφέρεια Νοτίου  Αιγαίου διαθέτει και  άλλες εταιρείες/οργανισμούς που της δίνουν ευελιξία να κινηθεί αναπτυξιακά και …συγχρόνως έχουν -περιέργως…-

αποκλειστεί οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και δεν εκχωρούνται αναλυτικά στοιχεια της λειτουργίας τους!

-Αντιστοιχες  εταιρείες δημιουργήθηκαν στο παρελθόν από την αυτοδιοίκηση,  κρίθηκαν ανεπαρκείς για τους σκοπούς ίδρυσης τους, υπήρξαν  “όργια ροσφετολογιας ” και αδιαφανειας και  πολλές από αυτές λειτούργησαν για σκοπούς άλλους από αυτούς που ιδρύθηκαν και οδηγήθηκαν στην απαξίωση με αποτέλεσμα να  σταματήσουν τη λειτουργία τους !

-Ζήτηθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο( Π.Σ.)Νοτιου Αιγαίου  να δώσει την έγκριση του και να πάρει “πολιτική  απόφαση  ιδρυσης  του Οργανισμου” ΧΩΡΙΣ να υπάρχει πληρες  νομοθετικό πλαίσιο και καταστατικό  λειτουργιας του!

-την ίδια ώρα που μιλά ο κ.Περιφερειαρχης για “υποστελέχωση” της Π.Ν.Α. δημιουργείται ένας νέος” Οργανισμός” που χρειάζεται επιπλέον δαπάνες και  στελέχωση, δεν ξεκαθαρίζει με σαφηνεια τον τρόπο της  λειτουργίας του  και τις διαδικασίες στελέχωσής του και ακυρώνει ή επικαλύπτει  άλλους αυτοδιοικητικους θεσμούς!

Οι προθέσεις του εμπνευστή αυτών των των Οργανισμών μπορεί να ηταν θετικές όμως η πράξη απέχει απο την θεωρία.Οι νησιώτες μας  έχουν αναγκη από αποτελεσματικές αναπτυξιακές δράσεις και όχι από επικοινωνιακά τεχνάσματα και βολεμα ” ημετερων” …. Ας το αντιληφθεί η Περιφερειακή Αρχή της Π.Ν.Α.και όσοι/ες “προθυμοι/ες” λειτουργούν μόνιμα ως πολιτικά δεκανικια της  στο Π.Σ. Νοτιου Αιγαίου.

ΥΓ:  Ο νέος “Αναπτυξιακός Οργανισμός” δεν  έτυχε της αποδοχής από ΚΑΜΜΙΑ παράταξη της μειοψηφίας στην πρόσφατη συνεδρίαση  του Περιφερειακου Συμβουλιου Νοτίου Αιγαίου  στις 30.9.20

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Συνδυασμού” Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”/Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλιου ΕΝ.Π.Ε.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *