Η πρόταση για δημόσιο διάλογο των υπ.δημάρχων με τη συμμετοχή των πολιτών, κερδίζει έδαφος.

Δωδεκάνησα

Η πρόταση για δημόσιο διάλογο των υπ.δημάρχων με τη συμμετοχή των πολιτών, κερδίζει έδαφος. ‘Ηρθε η ώρα για ένα ζωντανό, αληθινό και άμεσο διάλογο. Χωρίς στημένους μονολόγους.

Η πρόταση του υπ.Δημάρχου της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τη Ρόδο κ.Στράτου Καρίκη, για δημόσιο διάλογο των υποψηφίων δημάρχων με τη συμμετοχή των πολιτών, έγινε αποδεκτή από τους άλλους δύο υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκο και Δημήτρη Κρητικό.
Ο κ.Καρίκης είχε διαδοχικές συναντήσεις σήμερα τόσο με τον κ.Χατζηδιάκο όσο και με τον κ.Κρητικό προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την άμεση αποδοχή της πρότασης του αλλά και για να συζητήσουν το πλαίσιο και τις λεπτομέρειες.

‘’Ο δημόσιος διάλογος των υποψηφίων δημάρχων στις δέκα δημοτικές ενότητες του νησιού , θα είναι ένα τεράστιο βήμα δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού για τη Ρόδο. Οι πολίτες όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις προγραμματικές προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων αλλά και να τους απευθύνουν ερωτήσεις. Μέχρι σήμερα ο δημόσιος διάλογος διεξαγόταν στο αποστειρωμένο περιβάλλον κανόνων και περιορισμών στα τηλεοπτικά κανάλια που ουσιαστικά ήταν μονόλογοι των υποψηφίων. Ήταν κανείς ικανοποιημένος από την εικόνα των λεγόμενων debate που βλέπαμε; Υπήρχε συμμετοχή των πολιτών;

Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι πιο ζωντανό, αληθινό και άμεσο. Χωρίς στημένους μονολόγους. Ένα διάλογο που θα στηρίζεται στη δημοκρατία και στη συμμετοχή του πολίτη. Αυτό το νόημα έχει η πρόταση που κατέθεσα και χαίρομαι που οι δύο ανθυποψήφιοι μου, την έκαναν αποδεκτή. Θα περιμένουμε και τους άλλους δύο υποψηφίους τον κ.Καμπουράκη και τον κ.Πότσο να απαντήσουν, γιατί πρέπει να υπάρχει ισοτιμία.’’ αναφέρει σε δήλωση του ο Στράτος Καρίκης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τη Ρόδο επανέλαβε ότι δεν θέτει κανένα όρο πέρα από τη συμμετοχή των πολιτών και τη δυνατότητα που πρέπει να έχουν να απευθύνουν ερωτήσεις στους υποψηφίους δημάρχους.
Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ για τη Ρόδο θα είναι μια μέρα συνεννόησης και συνεργασίας, δημοκρατίας και διαλόγου.
Οι μόνοι που δεν θέλουν το διάλογο είναι όσοι αποφεύγουν την επαφή με τους πολίτες, όσοι δεν έχουν πρόγραμμα και προτάσεις.

1Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *