Το ιστορικό ΟΧΙ και το έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εμπνέει και καθοδηγεί δια/ρονικα τον Ελληνισμό

Ελλάδα Ρόδος
“Το ιστορικό ΟΧΙ και το έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εμπνέει και καθοδηγεί διαχρονικά τον Ελληνισμό “
Με εθνική υπερηφάνεια και σεβασμό σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι εορτάζουμε  το ιστορικό ΟΧΙ και το έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940.Η Ελλάδα αντιστάθηκε στον πολυάριθμο κατακτητή. ΤΤοα ξημερώματα  της 28/10/1940 ο Πρωθυπουργός της χώρας Ι.Μεταξάς αρνείται την υποταγή στη φασιστική Ιταλία λέγοντας το ιστορικό ΟΧΙ και εκφράζοντας τη λαϊκή βούληση. Στα βουνά της Ηπείρου γράφονται ένδοξες ημέρες στην Ελληνική Ιστορία.Οι Έλληνες με ομοψυχία και θάρρος αντιστέκονται στον επιδοξο κατακτητή και τον τρέπουν σε φυγή στο εσωτερικό της Αλβανίας και  συγχρόνως απελευθερώνουν τη Β.Ήπειρο.Τον Απρίλιο του 1941 η ναζιστική Γερμανία εισβάλει στη χώρα μας και ακολουθεί η σκληρή  τριπλή  κατοχή (Γερμανοί,Ιταλοί,Βούλγαροι), η εθνική αντίσταση και η απελευθέρωση μας  το 1944.
Αυτοί οι εθνικοί αγώνες εμπνέουν και καθοδηγούν διαχρονικά τον Ελληνισμό.Μας καλούν σε ενότητα , επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να απαντήσουμε σε οποίους επιβουλεύονται τα  δίκαια ,την  ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.Είναι το μήνυμα έντονο και επίκαιρο με δεδομένο ότι βιώνουμε επί μεγάλο χρονικό διάστημα την απειλή και την προκλητική στάση της Τουρκίας του Ερντογάν  ….
Είναι οι αγώνες του λαού μας που ώθησαν τον Ουίνστον Τσόρτσιλ(Πρωθυπουργό της Μ.Βρεττανίας) να πει ότι: “στο εξής δεν  θα λέμε ότι οι Ελληνες πολεμούν σαν  ήρωες αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν τους Ελληνες”!
Ζήτω η αδουλωτη ελληνική ψυχή -Ζήτω το ιστορικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940!
Υψώνουμε την Ελληνική Σημαία και τιμαμε τους αγωνιστές και ήρωες μας!
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *