Την δημιουργία τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Σύμης έθεσε η Μίκα Ιατρίδη στους Υπουργούς Παιδείας και Ναυτιλίας

Ελλάδα Πολιτική


Την δημιουργία τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτω
ν στο ΕΠΑΛ Σύμης έθεσε η Μίκα Ιατρίδη στους Υπουργούς Παιδείας και Ναυτιλίας.

Το ζήτημα της δημιουργίας τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων με ειδικότητα Πλοιάρχου και Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού στο ΕΠΑΛ Σύμης έφερε στη Βουλή με ερώτηση της προς τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Ναυτιλίας η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισημαίνει ότι η Σύμη έχει μακρά ναυτική παράδοση και ότι η ένταξη τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Σύμης θα αναβαθμίσει το πρόγραμμα σπουδών και, το κυριότερο, θα δώσει μεγάλη επαγγελματική διέξοδο στους νέους και τις νέες της Σύμης, ειδικά από τη στιγμή που δίνεται πλέον το δικαίωμα να εξελίσσονται οι απόφοιτοι των Ναυτικών Επαγγελματικών Λυκείων και οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων, υπό προϋποθέσεις, στο βαθμό Πλοιάρχου Α΄ και Μηχανικού Α΄.

Περαιτέρω, στην ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη επισημαίνει ότι αντίστοιχη πρόταση έχει κατατεθεί από το Δήμο Σύμης και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της νησιωτικότητας καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ένταξη τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Σύμης.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *