Ηεπιτροπή των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο έναν μήνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πρωί της Πέμπτης στις 12:00 ο Πρωθυπουργός, από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα προβούν στις ανάλογες ανακοινώσεις.
Επιπλέον, όσον αφορά τα σχολεία, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά μόνο τα δημοτικά. Ακόμη όμως δεν είναι ξεκάθαρο τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα γυμνάσια.
Σε ερώτηση για το εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή στις 6 Νοεμβρίου, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι στη διάθεση της κυβέρνησης όλα τα στοιχεία , με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν».
Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 2.646, ενώ ανακοινώθηκαν ακόμη 18 θάνατοι από τον ιό καθώς και 179 ασθενείς στις ΜΕΘ.
https://www.ethnos.gr/politiki/131629_kikilias-lockdown-gia-ena-mina-proteinan-oi-loimoxiologoi