“Κύριε Χατζημαρκο ακολουθείστε την πρακτική του κ.Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής”

Ελλάδα Δωδεκάνησα

“Κύριε Χατζημαρκο ακολουθείστε την  θετική  πρακτική του κ.Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

Να ενωθούν δυνάμεις και να  συγκροτηθεί Συλλογικό Όργανο με εκπροσώπους :της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ,των ιατρικών συλλόγων  και εκπροσώπων των εργαζομενων στις δομές υγειας  των νησιών μας προς όφελος της κοινωνία μας και για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας ”

Με σεβασμό σε όλα θεσμικά όργανα της πολιτείας και αίσθημα ευθύνης  στην κοινωνία μας που ταλανίζεται από τις συνέπειες της πανδημίας του covid/19, καταθέτουμε δημόσια την παρακάτω πρόταση προς τον Περιφερειαρχη Νοτιου Αιγαίου κ.Χατζημαρκο και την  Περιφερειακη Αρχή της Π.Ν.Α.:

Καλούμε την ηγεσία της Π.Ν.Α. να ακολουθήσει την   θετική πρακτική του κ.Πατούλη(Περιφερειάρχη Αττικής και Ιατρό στο επάγγελμα) και να συγκροτήσει άμεσα Συλλογικό   Όργανο με εκπροσώπους της Π.Ν.Α. εκπροσώπους των Ιατρικών συλλόγων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στις δομές υγειας των Κυκλάδων και τις Δωδεκανήσου.
Αυτό θα λειτουργήσει θετικά για την κοινωνία μας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας που  την ταλαιπωρεί και θα  συνεχίσει για αρκετό χρονικό  διάστημα ακόμα να την ταλαιπωρεί!

Η συγκρότηση αυτού του οργάνου θα εξάγει την κοινή συνισταμένη των επιστημονικών δεδομένων και των αυτοδιοικητικών λύσεων προς όφελος των νησιωτών μας πέρα από πολιτικές και κομματικές αφετηρίες.
Να ενωθούν δυνάμεις και ο επιστημονικός κόσμος με την τεκμηριωμένη άποψη και γνώση που διαθετει να συνδραμει στις αυτοδιοικητικες  πολιτικές της Π.Ν.Α. που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας.

Εκτιμούμε ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια θα βοηθήσει την Π.Ν.Α. που δεν διαθέτει γιατρους στις υπηρεσιες  (παλαιά υπήρχε νομιατρος και δεν έχει αναπληρωθεί για καιρό η θέση του στη Δ/νση Υγειας της Π.Ν.Α. ).
Η ηγεσία της Π.Ν.Α. θα βοηθηθεί στο έργο της,  στην σωστή και λειτουργική προμήθεια υλικού με βαση τις πραγματικές αναγκες των δομών υγειας των νησιών μας στο οποίο απευθύνεται αλλά θα αναπληρώσει και  το κενό που υπάρχει με την  απουσία πολιτικού προσώπου με επιστημονικές γνώσεις για την υγεια.

Συγχρόνως θα αναγνωριστεί στην πράξη και θα αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία γιατρών και νοσηλευτών που κάτω απο δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, προασπιζονται στα νησιά μας την δημοσια υγεία.

Συγχρόνως θα αναγνωριστεί στην πράξη και θα αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία γιατρών και νοσηλευτών που κάτω απο δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, προασπιζονται στα νησιά μας την δημοσια υγεία.

Τα αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής και όπου εφαρμόστηκε αυτή η συλλογική προσπάθεια  ειναι θετικο .Βοήθησε  και βοηθα  στη μάχη κατά του covid/19, ιδιαίτερα τώρα που πιέζεται ασφυκτικά το Εθνικό Συστημα Υγειας (ΕΣΥ), οι Μ.Ε.Θ. και οι δομές υγείας ”  γεμίζουν ” από ασθενείς  και το προσωπικό τους  υπερβαίνει τον εαυτό του  για να ανταποκριθεί  .
Όλοι επιθυμούμε και στηριζουμε τις δράσεις που αφορούν την θωράκιση των νησιωτών μας από την υγειονομική απειλή,θέλουμε να έχουν αποτέλεσμα και να αποφεύγονται τα λάθη.
Τέλος  εκτιμώ ότι χρέος της κάθε ηγεσίας και του κάθε Περιφερειάρχη είναι να συνθέτει και όχι να διχάζει, να “αφορίζει” και να διαιρεί.

ΥΓ. Μπορούμε να αναλύσουμε και να εξειδικευσουμε ακόμα περισσότερο  την πρόταση μας- εφόσον ζητηθεί- και αν δεν είναι κατανοητή  από τον κ. Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του στην ηγεσία της Π.Ν.Α .

Χαράλαμπος Κόκκινος
επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”-Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *