ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Ερώτημα
Χ. Γιασιράνη προς ΟΕΝΓΕ: Σε ποιες σελίδες των επιστημονικών βιβλίων Ιατρικής βρίσκει κανείς τους ιατρικούς όρους «βλάκες»,  «λαδἐμποροι», «μαυραγορίτες», «φύκια», «καθρεπτάκια»;

Χάρη σε αυτά τα «φύκια», λίγες μόνο μέρες πριν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τρεις ασθενείς από την Πάτμο σε άλλο νησί

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, σε συνέχεια της επιστολής της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

«Δεν δέχομαι ούτε πρόκειται να δεχθώ στο μέλλον καμία απόπειρα ακύρωσης και εκμηδενισμού της τεράστιας προσπάθειας που έχει καταβάλει από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης αυτή η Περιφερειακή Αρχή για τον περιορισμό της διασποράς και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τον Μάρτιο του 2020, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του και συνεχίζει να το κάνει, εξαντλώντας κάθε διοικητικό και οικονομικό όριο και δυνατότητα παρέμβασης» αναφέρει με τρόπο κατηγορηματικό προς τον Υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στον ίδιο τόνο, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ξεκαθαρίζει ότι ούτε η ίδια με την ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ούτε η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ανέχονται πρακτικές εργαλειοποίησης της πανδημίας από φορείς μιας γνώριμης στο πανελλήνιο μικροπολιτικής ατζέντας.

Κλείνοντας την επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η κ. Γιασιράνη επισημαίνει: «Ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κρίνομαι από τους πολίτες και φέρω την ευθύνη του λόγου μου. Αφήνω στην κρίση των πολιτών τη δική τους μικροπολιτική. Ας καταλάβουν όμως οι κύριοι αυτοί ότι στην υγεία το «κέρδος» του ενός δεν είναι ζημιά για την άλλη πλευρά. Το κέρδος είναι κέρδος για όλους και η ζημιά επίσης!».