Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον περιφερειακό και τοπικό τύπο

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Το Κίνημα Αλλαγής
στηρίζει τον περιφερειακό και τοπικό τύπο.

Το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει στο πλευρό της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη του περιφερειακού και τοπικού τύπου.

Σχετικές υποσχέσεις στήριξης του περιφερειακού τύπου έχει δώσει κατά καιρούς η κυβέρνηση, αλλά όπως υπογραμμίζεται από πλήθος οργανώσεων, ενώσεων συντακτών, πανεπιστημιακών αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση απέχει από τη λήψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 λήγει η προθεσμία υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων  και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο, εξέλιξη που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως «η χαριστική βολή στον έντυπο Τύπο».

Τη στιγμή που η κεντρική εξουσία δεν έχει προχωρήσει στον παραμικρό σχεδιασμό, το Κίνημα Αλλαγής πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία και κατέθεσε τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου  «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» με θέμα: «Παράταση υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων  και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο».

Σκοπός να δοθεί μια «ανάσα» και ο απαραίτητος χρόνος για την κατάθεση προτάσεων ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τη σύγχρονη εποχή ο έντυπος τύπος. Σημαντικό εργαλείο δημοκρατίας, της πολιτικής διαφάνειας, της διασφάλισης της πολυφωνίας και ανάδειξης τοπικών ζητημάτων ο περιφερειακός και τοπικός τύπος πρέπει να επιβιώσει. Η βιώσιμη πορεία του αποτελεί ευθύνη του πολιτικού συστήματος και το Κίνημα Αλλαγής τηρεί μια θετική και σαφή θέση. Το ζήτημα είναι και τα υπόλοιπα κόμματά και βεβαίωςπρωτίστως η κυβέρνηση, επιτέλους να πράξουν με την ίδια υπευθυνότητα.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *