Ιωάννης Παππάς: Η δασική περιοχή της Ιστρίου περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Αναδασώσεων 2020-2030 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Ιωάννης
Παππάς: Η δασική περιοχή της Ιστρίου περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Αναδασώσεων 2020-2030 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η μελέτη προσδιορισμού και χωροθέτησης των αναδασωτέων εκτάσεων ολοκληρώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2020. Από τις 167 περιοχές που χαρτογραφήθηκαν, προκρίθηκαν 13 περιοχές, κατά προτεραιότητα, προς αναδάσωση, εκ των οποίων η δασική περιοχή της Ιστρίου Ρόδου , που κρίθηκε αναδασωτέα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2013. Ηαναδάσωση αφορά 44.000 στρέμματα γης της ευρύτερης δασικής περιοχής της Ιστρίου , περιμέτρου 53 χλμ, που δεν έχουν αναδασωθεί φυσικά.  

Ο Βουλευτής Δωδ/σου Ιωάννης Παππάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επικείμενη αναδάσωση στην Ίστριο και έκανε την ακόλουθη δήλωση: Είναι ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη η πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την περιοχή μας , καθώς θα ανορθωθεί η οικολογική καταστροφή του 2013 και θα επανέλθει ένας φυσικός πνεύμονας ζωής του νησιού μας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *