«Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει εξωτερική πολιτική, μόνο για εσωτερική κατανάλωση»

Ελλάδα Πολιτική


«Ν. Σαντορινιός:
Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει εξωτερική πολιτική, μόνο για εσωτερική κατανάλωση»

Καλεσμένος στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο, ήταν σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Πρωθυπουργός χαμηλώνει συνεχώς τον πήχη στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και κρύβει τα τραγικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.    

https://www.youtube.com/watch?v=UXfdkMkwt9o

Ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε, για ακόμη μια φορά με άδεια χέρια από την Ευρώπη

«Σε ό,τι αφορά την εξωτερική μας πολιτική, η προχθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα εθνικά μας ζητήματα, πήγε τη χώρα πολλά βήματα πίσω, σαφέστατα και πιο πίσω και από την απόφαση του Ιουνίου 2019, η οποία αναφερόταν στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά, δεν γίνεται καμία αναφορά στο Αιγαίο. Ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε με άδεια χέρια και το χειρότερο είναι ότι κάνει εξωτερική πολιτική, μόνο για εσωτερική κατανάλωση».

Όχι μόνο δεν αποκτήσαμε περισσότερους συμμάχους, αλλά είμαστε περισσότερο απομονωμένοι από ποτέ

«Μας λένε ότι αποκτήσαμε περισσότερους συμμάχους, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε εντελώς απομονωμένοι. Ακόμα και η Γαλλία, αυτή τη φορά, δεν μας υπερασπίστηκε σημαντικά στην Σύνοδο, με την σχετική απόφαση να αφορά μόνο στην Κύπρο και τις γεωτρήσεις. Επιπλέον, οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που ψηφίστηκαν από την Γερουσία των ΗΠΑ, δεν αφορούν τα δικά μας ζητήματα, όπως το επικοινωνούν εντέχνως στελέχη της ΝΔ, αλλά αποκλειστικά στους S-400».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί, και θα ασκεί, κριτική για να αντιστραφεί η «πανδημία» κακοδιαχείρισης σε όλα τα μέτωπα  

«Υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τον τελευταίο μήνα έχουμε ένα δραματικά αρνητικό ρεκόρ διασωληνώσεων και θανάτων. Η Κυβέρνηση είχε μπροστά της 8 ολόκληρους μήνες για να μπορέσει να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή όσων βιώνουμε σήμερα και, ταυτόχρονα, για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Τίποτα απ’ αυτά δεν έκανε. Ο διπλασιασμός των ΜΕΘ για τον οποίο διατείνεται,δεν ισχύει, διότι συνυπολογίζει τις ΜΕΘ σε στρατιωτικά νοσοκομεία, που ήδη υπήρχαν, και σε ιδιωτικές κλινικές που τελικά δεν προσφέρονται. Ενώ η αύξηση του υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, για το οποίο επίσης επαίρονται, δεν ισχύει, αφού σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του apografi.gov.gr καταγράφονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι. Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική, ζητάει να εκτιμηθεί η κατάσταση, να αποδοθούν ευθύνες, να διορθωθούν λάθη και να ακολουθήσει η χώρα ένα άλλο μοντέλο».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *