Πρόταση για ασφαλές «άνοιγμα», από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Πρόταση για ασφαλές
«άνοιγμα», από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Ο ιός πιθανότατα θα συνεχίσει να παρουσιάζεται κατά κύματα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Ο κίνδυνος να «ανοιγοκλείνει» συνολικά η χώρα, με οριζόντια μέτρα, τους επόμενους μήνες είναι υπαρκτός, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.

Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο για «άνοιγμα» με ασφάλεια, που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική εικόνα του επιδημιολογικού χάρτη της κάθε περιοχής και δεν θα στηρίζεται μόνο σε γενικά, οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής.

Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία και όχι ένα βήμα πίσω, όπως μέχρι τώρα. Η προσδοκία του εμβολίου δεν πρέπει να μας αδρανοποιήσει.

Το Κίνημα Αλλαγής, επιτελώντας με σύνεση μια σοβαρή αντιπολίτευση, προτείνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Έτσι και τώρα, το κίνημα μέσω παρέμβασης της προέδρου του, ΦώφηςΓεννηματά, προτείνει στην παρούσα φάση τα εξής:

1. Μέτρα καθολικής εφαρμογής σε όλη την επικράτεια. Παραμένουν:

Χρήση μάσκας παντού.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας 24:00-05:00.

– Υποχρεωτική τηλεργασία στα σημερινά επίπεδα.

2. Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο («κόκκινες» περιοχές):

Αυστηροποίηση των μέτρων και αποτελεσματική επιτήρηση εφαρμογής τους.

Ενιαία διαχείριση, από δημόσιο φορέα, όλων των υγειονομικών υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εξασφάλιση ξενοδοχείων καραντίνας για ελαφριά πάσχοντες και όσους παίρνουν εξιτήρια Covid19 για να μην ανακυκλώνεται η διασπορά του ιού.

3. Περιορισμός των μετακινήσεων από και προς τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές. Να επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με αρνητικό τεστ 48ώρου.

4. Στις υπόλοιπες περιοχές, να γίνονται στο σύνολο του πληθυσμού, μαζικά τεστ βάσης (baseline testing) για να προκύψει αξιόπιστα το πραγματικό επιδημιολογικό φορτίο κάθε νομού. Όχι στη μείωση των δειγματοληπτικών τεστ που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, αλλά αύξηση τους. Με προμήθεια και διανομή rapid test, αξιοποίηση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κινητά συνεργεία αλλά και προκαθορισμό ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού.

5. Με βάση τα δεδομένα που θα προκύπτουν και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση, στις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, να γίνεται σταδιακό και ασφαλές «άνοιγμα» (π.χ. Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, νησιά, κ.ο.κ.). Ανά 20ήμερο επανάληψη των μαζικών τεστ, για την επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων, εκτός βέβαια αν από τα ημερήσια τεστ προκύπτει ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των μέτρων.

6. Συνεχή μαζικά τεστ στο προσωπικό όλων των υγειονομικών μονάδων, γηροκομείων, μεταναστευτικών δομών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ, εταιρείες ταχυμεταφορών και γενικά εργαζόμενων στην «πρώτη γραμμή», καθώς και σε ευπαθείς ομάδες.

7. Ενίσχυση του στόλου των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς.

Αν κινηθούμε επιτέλους, άμεσα και οργανωμένα, σύντομα ολόκληρες περιοχές θα μπορούν σταδιακά να ανακτήσουν την οικονομική τους λειτουργία με υγειονομική ασφάλεια και συνολικά η χώρα μας να πάρει ένα προβάδισμα έναντι του ιού.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *