Συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + KA2

Ελλάδα Ρόδος


“VOTE”

The Voices of The Earth (Erasmus + KA 229)

Συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σκολείου Ρόδου σεΕυρωπαϊκό Πρόγραμμα   Erasmus + KA2

 ‘Οραμα του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Ρόδου  είναι η προώθηση της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και της Αειφορίας, μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους ως προς την υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς διαμορφώνοντας πρότυπα «ενεργών πολιτών».

   Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα   Erasmus + KA2 με τίτλο  «The Voices of The Earth» (VOTE) το οποίο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση , μαζί με σχολεία από την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία  και την Τουρκία . Η κάθε χώρα υιοθετεί έναν από τους 17 Παγκόσμιους Στόχουςγια τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» και σχεδιάζει αντίστοιχες δράσεις που συνδέονται με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της..

  Σκοπός του προγράμματος είναι εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να ενώσουν τη φωνή τους για να φτιάξουνέναν καλύτερο κόσμο και  να γίνουν όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

 Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες ,μέσα από βιωματικές δράσεις που θα τους φέρουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσουν τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν επιλέξει . να καταλάβουν  τη σπουδαιότητά τους και την αξία τους  για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πλανήτη μας, να επινοήσουν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή και να τις εφαρμόσουν.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου θα εργαστεί στον στόχο  11 «Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες» προκειμένου να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μέσω της παρατήρησης,του βίωματος , των δράσεων πεδίου και του ομαδοσυνεργατικού παιχνιδιού να ανακαλύψουν τη σημασία της φύσης για την ύπαρξη των έμβιων όντων,να αποκτήσουν αξίες και στάσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων προτύπων συμπεριφοράς, προς το περιβάλλον, να    συνειδητοποιούν τις απειλές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων για το φυσικό περιβάλλον,να βρίσκουν τρόπους προστασίας της, να  απολαύσουν παιχνίδια στη φύση, να αναζητούν τρόπους αρμονικής συνύπαρξης φύσης και ανθρώπου.

 Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα αποκομίσουν τα οφέλη της συνεργασίας, της ομαδικής δράσης, της διαθεματικήςκαι διεπιστημονικής προσέγγισης των ποικίλων σχολικών αντικειμένων ενώ ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουν αντιστοίχως απόψεις με τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους από το εξωτερικό. Επίσης θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη ως προς τη βελτίωση της χρήσης της ξένης γλώσσας καθώς θα  υπάρχει  συνεχή επικοινωνία στα Αγγλικά με τους εταίρους μας στο  εξωτερικό ,μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-twining και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Face Book, Tweeter), την αναβάθμιση των ικανοτήτων τους στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και παράλληλα τη δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του έργο .

Η εκπαιδευτική ομάδα του έργου

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *