«Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση αναφοράς σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τελειόφοιτοι μαθητές των Μουσικών Σχολείων»

Ελλάδα Πολιτική


«
Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση αναφοράς σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τελειόφοιτοι μαθητές των Μουσικών Σχολείων»

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τα προβλήματα και την ανησυχία που βιώνουν οι τελειόφοιτοι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα στην αναφορά των Βουλευτών, που βασίζεται σεεπιστολή των 15μελών Μαθητικών Συμβούλιων 44 Μουσικών Σχολείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ρόδου, τονίζεται αφού ότι η εξεταστέα ύλη των ειδικών μαθητών είναι αδύνατον να καλυφθεί μέσω οποιασδήποτε τηλέ– πλατφόρμας και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση του Υπουργείου που να προσαρμόζει την εξεταστέα ύλη.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που απαξιώνεται ο θεσμός των Μουσικών Σχολείων, σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την αξία τους, τόσο για το εκπαιδευτικό σύστημα, όσο και για την κοινωνία και τον πολιτισμό μας, ακύρωσε τα σχέδια κατάργησής τους και ενίσχυσε τη λειτουργία τους. Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων που προετοιμάζονται εδώ και καιρό για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση οφείλουν να αντιμετωπιστούν δίκαια και ισότιμα και το Υπουργείο πρέπει να έμπρακτα να απαντήσει στα όσα περιγράφονται στην Αναφορά και στην επιστολή των μαθητών.

.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *