Διάκριση της PepsiCo Hellas ως “Top Employer 2021”, για 6η συνεχή χρονιά από το “Top Employer’s Ιnstitute”

Ελλάδα Οικονομία


Η 
PepsiCo Hellas διακρίνεται ως Top Employer 2021,

για 6η συνεχή χρονιά από το Top Employers Ιnstitute

Για 6η συνεχή χρονιά απονέμεται στην PepsiCo Hellas ο τίτλοςτου κορυφαίου εργοδότη, Top Employer 2021. Η συγκεκριμένη διάκριση επιβεβαιώνει εμπράκτως τη δέσμευση της εταιρίας να επενδύει διαρκώς στους  εργαζομένους της, στην ανάπτυξη και αναζήτηση ταλέντων σε όλα τα επίπεδα καθώς και στη δημιουργία ενός άριστου περιβάλλοντος εργασίας με τις βέλτιστες εργασιακές συνθήκες, όπου η διαφορετικότητα και η καινοτομία αποτελούν βασικό ζητούμενο.

Το διεθνώς καταξιωμένο “Top Employers Institute (ΙνστιτούτοΚορυφαίων Εργοδοτών) πιστοποίησε την PepsiCo Hellas με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη, μετά από ανεξάρτητη έρευνα που διενεργεί κάθε χρόνο, η οποία καλύπτει 6 τομείς ανθρώπινου δυναμικού που αποτελούνται από 20 θεματικές ενότητες όπως το περιβάλλον εργασίας, τη δέσμευση να καλλιεργούνται και να αναπτύσσονται ταλέντα σε όλα τα επίπεδα και τις προσπάθειεςτης επιχείρησης για την ενίσχυση και βελτιστοποίηση των πρακτικών της, την ενότητα και ομαδικότητα, τη διαφορετικότητα και ενσωμάτωση, την οργανωτική δομή, την επιχειρηματική στρατηγική, κ.α.. Το Top Employers Instituteιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και έχει πιστοποιήσει και αναγνωρίσει περισσότερους από 1.600 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, σε 120 χώρες, οι οποίοι και δεσμεύονται στην εξασφάλιση του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος μέσωκαινοτόμων πρακτικών στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η πιστοποίηση της PepsiCo Hellas, για 6η συνεχόμενη χρονιά επιβεβαιώνει τη συνεχόμενη βελτίωση της εταιρίας σε όλους τους τομείς και αντανακλά την αφοσίωσή της στη προαγωγή των αξιών της.

Η κυρία Δέσποινα Τσαγκάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της PepsiCo Hellas τόνισε πως: «Κεντρικός στόχος μας διαχρονικά στην PepsiCo Hellas είναι το “Να είμαστε πιο Δυνατοί”, ώστε καθένας να μπορεί από καλός να γίνεται καλύτερος ανεξαρτήτου θέσης, τμήματος και ιεραρχίας μέσω σύγχρονων και καινοτόμων πρωτοβουλιών όπως για παράδειγμα το Great Five Month, όπου ανώτερα διοικητικά στελέχη μοιράζονται τις εμπειρίες τους και δίνουν συμβουλές μέσω virtual ομιλιών. Η διάκριση της εταιρίας ως Top Employer” για 6η συνεχή χρονιά πιστοποιεί το σχέδιο και την προσήλωσή μας στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την ανάδειξη της αξίας των ανθρώπων της.  Γιατί για εμάς στην οικογένεια της PepsiCo Hellas η δύναμή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι οι άνθρωποί μας».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, PepsiCo Hellas, κυρία Ναυσικά Πανούση, σημείωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι αλλά και περήφανοι για την αναγνώριση της PepsiCo Hellas ως Top Employer για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η εταιρία δεν παρέκκλινε από τη φιλοσοφία της, μένοντας επικεντρωμένη στην ανάδειξη ταλέντων, την επιβράβευση των προσπαθειών, την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων και την εξασφάλιση των καλύτερων εργασιακών συνθηκών ακόμα και σε ένα virtual περιβάλλον, με νέους τρόπους εργασίας. Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι μετατρέποντας την καθημερινότητα των ανθρώπων μας, σε μια ξεχωριστή εμπειρία . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της PepsiCo Hellas αλλά και στον καθένα ξεχωριστά που υποστηρίζουν ενεργά το όραμα της εταιρίας».

Βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας της PepsiCo Hellas αποτελεί ηδιαρκής επιμόρφωση και παρακολούθηση των εξελίξεων.Μέσα από την καινοτόμο online πλατφόρμα PEPU της PepsiCo, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) αλλά και στα τελευταία trends, προσφέρεται η δυνατότητα ανάπτυξης μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας με συνεχή εκπαίδευση, προσαρμοστικότητα στις αλλαγές και ενίσχυση της σκέψης “out ofthe box”. Η νέα πλατφόρμα προσφέρει μια κοινωνική εμπειρία μάθησης, μέσα από ένα συνδυασμό διαφόρων σύγχρονων εκπαιδευτικών πηγών (blended learning), όπως άρθρα, podcasts, online μαθήματα, περιλήψεις βιβλίων, αναπτυξιακά εργαλεία για τους ανθρώπους της εταιρίας αλλά και μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εσωτερικών και εξωτερικών εκπαιδευτικών πηγών, σύμφωνα με το μαθησιακό στυλ κάθε μέλους της οικογένειας της PepsiCo Hellas.

Ταυτόχρονα, η επικοινωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της καθημερινής λειτουργίας, με βασικό γνώμονα την άμεση, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των ανθρώπων της εταιρίας, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας για να είναι κοντά σε όλες τις ομάδες: στελέχη των γραφείων, πωλήσεις και παραγωγή. Στόχος της PepsiCo Hellas είναι να παραμένουν όλοι “Connected & Safe” ώστε να βρίσκονται κοντά στους ήρωες της πρώτης γραμμής αλλά και να τους εμπνέουν να συνεχίσουν, με μηνύματα αλληλεγγύης σε μια τόσο απαιτητική περίοδο. Επιπλέον, η PepsiCo Hellas παρείχε ποσό bonus ως έκφραση ευγνωμοσύνης,στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που συνεχίζουν το έργο τους σε μια τόσο δύσκολη εποχή, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος, το Employer Branding αποτελεί εξίσου σημαντικό άξοναγια την PepsiCo Hellas. Η δυναμική παρουσία της εταιρίας στα μεγαλύτερα Career Fairs της χώρας αλλά και η αξιοποίηση των τελευταίων τεχνολογιών  στη μεθοδολογία προσέλκυσης προσωπικού, δίνουν ώθηση στην πρωτοτυπία και την ανάπτυξη ταλέντων προσεγγίζοντας νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες. Όπως για παράδειγμα η μεθοδολογία των “blind CVsόπουπροωθείται η διαφορετικότητα δίνοντας έμφαση στις δεξιότητες και την μοναδικότητα κάθε υποψηφίου, όπου βάσει των δεξιοτήτων αυτών αναλαμβάνει και την ανάλογη θέση

Σχετικά με την PepsiCo

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2019 ξεπέρασε τα $67δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα FritoLay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία μας «“Winning with Purpose”» – η θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι η επιτυχία της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη μας και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενους μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.pepsico.com.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *