Θανάσης Μπαράκας: Ώρα ευθύνης των βουλευτών για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Θανάσης Μπαράκας: Ώρα ευθύνης των βουλευτών  για την επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο καταρτίστηκε κατόπιν πρότασης της Αρχής το ΜέΡΑ 25, επανέρχεται και απαιτεί την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και μάλιστα της βαριάς ευθύνης που έχουν απέναντι στους νησιώτες, όλοι οι βουλευτές των κομμάτων και ειδικά του Νοτίου Αιγαίου. Είναι η ώρα να τους  στηρίξουν εμπράκτως με την  ψήφιση της τροπολογίας, για την επαναφορά του μέτρου, που ήταν η μοναδική απόδειξη ότι η πολιτεία υπολογίζει και κατανοεί τον όρο  νησιωτικότητα όπως πολλές φορές θεωρητικά και μόνο έχει περιγραφεί.

Είναι η στιγμή της μεγάλης ευθύνης και για τους βουλευτές της ΝΔ, ακόμη  και αν χρειαστεί να διαχωρίσουν τη θέση τους, από την  θέση του κόμματος τους και να στηρίξουν έμμεσα τον κόσμο που τους πιστεύει και τους εκλέγει.  Και δεν έχει καμία ισχύ  το επιχείρημα που έχει γίνει  καραμέλα για επαναφορά του ειδικού καθεστώτος,  όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν,  γιατί τώρα είναι η ώρα που ο τόπος έχει ανάγκη τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Ο τόπος έχει ανάγκη μέτρων ουσίας και όχι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Εκτός  και αν ο στόχος για τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους είναι η  επανεκλογή  τους και μόνο και όχι τα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του.  Ας αποδείξουν λοιπόν στην ουσία, την αγωνία για το καλό των νησιωτών, ψηφίζοντας την τροπολογία.

Είναι η ώρα να  εκπροσωπήσουν τους ανθρώπους που στενάζουν εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, καθώς η αυτοδιοίκηση του Α και Β βαθμού  σιώπησε στο θέμα της επαναφοράς των  μειωμένων συντελεστών.

Ούτε μια ανακοίνωση,  για το θέμα, που «καίει» τον τόπο.  Καμία παρέμβαση για τους  μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που θα μπορούσαν  να δώσουν ανάσα στον κόσμο που δεν μπορεί να επιβιώσει.

Μόνο φωτογραφίες και περιγραφές του successstory στον τουρισμό για το Νότιο Αιγαίο και επιθέσεις στους…αντιφρονούντες δηλαδή στους έχοντες διαφορετική άποψη .

Μένουν  στα μέτρα –ασπιρίνες που ανακοινώνει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους  και  ωφελούν λίγους  και όχι το σύνολο εκείνων που  υποφέρουν μη έχοντας έσοδα για να επιβιώσουν.

Ώρα ευθύνης για όλους και επαναφορά των μειωμένων συντελεστών τώρα!

Θανάσης Μπαράκας

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *