«Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την παραχώρηση στο Δήμο Ρόδου του πρώην σανατορίου της Αγίας Ελεούσας»

Ελλάδα Ρόδος


«
Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την παραχώρηση στο Δήμο Ρόδου του πρώην σανατορίου της Αγίας Ελεούσας»

Με το ομόφωνο αίτημα του συμβουλίου αλλά και της δημοτικής κοινότητας Διμυλιάς για να παραχωρηθεί στο Δήμο Ρόδου το κτίριο του πρώην σανατορίου στην Αγία Ελεούσα, συντάχθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας που ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το κτίριο του πρώην σανατορίου, που λειτούργησε από το 1947 έως το 1970, έχει εγκαταλειφθεί χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίηση του.

Με δεδομένο το ανύπαρκτο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του, η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει την παραχώρηση του , όπως είθισται, στην αυτοδιοίκηση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επικαλείται την ομόφωνη απόφαση και πρόταση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Διμυλιάς για την παραχώρηση του κτιρίου,προκειμένου να μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και επισημαίνει ότι «μια τέτοια χρήση έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, δεν συνδέεται με καμία πρόθεση εμπορικής χρήσης ή εκμετάλλευσης από την πλευρά της αυτοδιοίκησης εφόσον δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης εδώ και 51 χρόνια, αλλά και η οποιαδήποτε διαδικασία σε εξέλιξη, η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει θετικά αυτή την πρόταση».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *