ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Θέμα τιμής και συνέπειας για όλους μας η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου»

Ελλάδα Δωδεκάνησα

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Θέμα τιμής και συνέπειας για όλους μας η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου»

Στη Βουλή, με κατάθεση ερώτησης, φέρνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, το θέμα της δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου.

«Είναι θέμα τιμής και συνέπειας για όλους μας, αλλά και για την κυβέρνηση. Το οφείλουμε στους ασθενείς και στις οικογένειες τους», επισημαίνει ο κ.Κόνσολας, που από κοινού με τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό είχαν αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες, στο πρόσφατο παρελθόν, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

O Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής, συνιστούν ισχυρή νομιμοποιητική βάση για την αναγκαιότητα λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Αναφέρει ότι το 2019 εξετάστηκαν στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου 2.278 ασθενείς και έγιναν 2.100 χημειοθεραπείες.

Ο δυνητικός αριθμός όσων θα εξυπηρετούνται είναι πολύ μεγαλύτερος αφού σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός ασθενών από τη Ρόδο και τα άλλα νησιά αναγκάζεται να μεταβεί για ακτινοθεραπείες σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης.

Η μελέτη για το κτίριο που θα δημιουργεί το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα είναι έτοιμη, το κτίριο έκτασης 1.300 τ.μ. θα  ανεγερθεί δίπλα στο τμή μα επειγόντων περιστατικών.Το συνολικό κόστος του έργου κατασκευής του κτιρίου, μαζί με τον εξοπλισμό, ανέρχεται σε 7,5 εκ.ευρώ.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ζήτημα προώθησης των μελετών εφαρμογής για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *