«Προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη των οδηγών ταξί στις τουριστικές περιοχές και των ιδιοκτητών επαγγελματιών φορτηγών»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


«
Προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη των οδηγών ταξί στις τουριστικές περιοχές και των ιδιοκτητών επαγγελματιών φορτηγών»

Σημαντικές προτάσεις για τη στήριξη των επαγγελματιών ιδιοκτητών  φορτηγών αυτοκινήτων και των οδηγών ταξί,κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου,κ.Μάνος Κόνσολας, από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση των τελών κυκλοφορίας στα τουριστικά λεωφορεία.

Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε να ισχύσει το ίδιοδηλαδή να υπάρξει αντίστοιχη μείωση τελώνκαι για τους επαγγελματίες των φορτηγών αυτοκινήτων, καθώς έχουν πληγεί και αυτοί από την πανδημία.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της στήριξης των οδηγών ταξί στις τουριστικές περιοχές.

Επεσήμανε ότι σε αυτές τις περιοχές, το επάγγελμα του οδηγού ταξί έχει εποχιακό χαρακτήρα, αφού οι περισσότεροι εργάζονται τη θερινή περίοδο.

Πρότεινε να μειωθεί το απαιτούμενο όριο ενσήμων που απαιτείται για να μπορούν να λάβουν οι οδηγοί ταξί το επίδομα ανεργίας από τα 175 στα 50 ένσημα, όπως θεσπίστηκε για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Μάνος Κόνσολας καταθέτει και ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *