Η εκπαιδευτική βαλίτσα “2Π”, “ταξίδεψε” και έφτασε στους μαθητές του Δ1 και του Δ2 του 5ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου

Ελλάδα Ρόδος
Η εκπαιδευτική βαλίτσα “2Π”, “ταξίδεψε” και έφτασε στους μαθητές του Δ1 και του Δ2 του 5ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου  για το διάστημα από  08 Φεβρουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου 2021.
Έφερε σε επαφή τους μαθητές με χώρες μακρινές και μαρτυρίες από τους κατοίκους τους, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό όπως: αντικείμενα, φακέλους με εγχειρίδια για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές, φωτογραφίες, χάρτες κτλ. Κινητήρια μοχλός των δραστηριοτήτων ήταν μία κούκλα με το όνομα 2Π.

Ο Παγκόσμιος Πολίτης, η οποία αναδιπλώνεται και στέκεται στην τάξη. Ο ανήσυχος αυτός ταξιδευτής έχει επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου, έχει ερευνήσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί και έφερε στη σχολική τάξη τις εντυπώσεις του και τις ιστορίες των ανθρώπων που γνώρισε.
Μέσα από τα ταξίδια του σε 5 χώρες του κόσμου ,ο 2Π μοιράστηκε με τα παιδιά τις εμπειρίες και τις εικόνες που μάζεψε καθώς και τους προβληματισμούς του σχετικά με κάποια από τα παγκόσμια ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα ξεδίπλωσε τα χαρακτηριστικά του Ενεργού Πολίτη, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά να δράσουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο.
Βασικοί στόχοι της εκπαιδευτικής βαλίτσας:
•Η καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο
•Η ευαισθητοποίηση γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα και την αλληλεξάρτηση μεταξύ τους
Βασικές έννοιες-θεματικές που προσεγγίστηκαν με τις δραστηριότητες:
•Ανθρώπινα δικαιώματα
•Φτώχεια
•Ανισότητα
•Περιβάλλον/Κλιματικές αλλαγές
•Βιώσιμη Ανάπτυξη
•Καταναλωτισμός
Οι ώρες που περάσαμε μαζί με τη βαλίτσα ήταν δημιουργικές και ελπίζουμε να περάσαμε και τα κατάλληλα μηνύματα στους μαθητές του σχολείου μας. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA3 “Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture (2018-21), στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές του Δ2.
Οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν την Action Aid.

Picture

Picture

Picture

Picture

Τα μακρινά ταξίδια του 2π
Το πρόγραμμα απευθύνεται: Σε παιδιά 8-12 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Πιο συγκεκριμένα το animation μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις δραστηριότητες της εκπαιδευτικής βαλίτσας 2Π, ή και ανεξάρτητα, ενσωματωμένο σε project που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί με την ευρύτερη θεματική του Ενεργού Πολίτη.…περισσότερα
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *