«Ν. Σαντορινιός: Ανάγκη παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ»

Ελλάδα Πολιτική


«Ν. Σαντορινιός:
Ανάγκη παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ»

Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εσωτερικών κατέθεσαν 45 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με την ανάγκη παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2020. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολεί σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/Συναφείς Φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων Φορέων, 36.500 άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια ανέργους κ.λπ.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση η διάρκεια του Προγράμματος λήγει εντός του επόμενου μήνα, μέσα δηλαδή σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που καθιστά σχεδόν αδύνατη για τους συμπολίτες μας αυτούς την πιθανότητα να βρουν αλλού εργασία. Επίσης αδύνατη είναι και η θεμελίωση δικαιώματος ταμείου ανεργίας, καθώς η μακροχρόνια ανεργία τους, η οποία και αποτέλεσε κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τους στερεί τα απαιτούμενα ένσημα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους 2019, και δεν τους επιτρέπει να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητούν την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος ή την ανακοίνωση αντίστοιχων δράσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς, με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτό οι σημερινοί ωφελούμενοι.

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός τονίζει ότι οι συμπολίτες μας, που εργάζονται στο πλαίσιο του  Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας καλύπτουν πραγματικές ανάγκες στις Υπηρεσίες όπου απασχολούνται και η μη παράταση του Προγράμματος θα δημιουργήσει, από τη μια αρρυθμία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους φορείς, και από την άλλη επιπλέον ανέργους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που όλη η χώρα διανύει. Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει όλα τα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται και ειδικά τους νέους ανέργους, σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *