Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές από το εξωτερικό λόγω κορονοϊού

Κόσμος Αθλητικά
Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει απαγόρευση εισόδου φιλάθλων σε χώρα που τελεί Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε καν κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης το 1920

Οριστικά χωρίς την παρουσία θεατών από το εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021 σε μια πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των Αγώνων. Η Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή Τόκιο 2020 αποδέχθηκε την εισήγηση της ιαπωνικής κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί σε φιλάθλους από ξένες χώρες να ταξιδέψουν στο Τόκιο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες που, πέρυσι αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, και εφέτος είναι προγραμματισμένοι για να γίνουν από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου. Το ίδιο ισχύει και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη απόφαση» τόνισε ο Τόμας Μπαχ, ενώ η Γιουρίκο Κόικε συμπλήρωσε ότι «είναι πολύ ατυχές αλλά και αναπόφευκτο» δεδομένου ότι η κύρια προτεραιότητα για τη διεξαγωγή επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων είναι η υγεία των αθλητών και του ιαπωνικού κοινού. «Θα έχουμε ακόμα πέντε συναντήσεις κατά τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφασίσουμε για τον αριθμό των θεατών στα στάδια», είπε ο Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τοσίρο Μούτο.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *