Γιώργος Νικητιάδης: «Θαλάσσιος Τουρισμός – Ακόμη μια παθογένεια που μας πληγώνει»

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, είχε την ευκαιρία να εκφράσει ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού και Γραμματέας του τομέα τουρισμού του ΚΙΝΑΛ κ. Γ. Νικητιάδης ως ομιλητής στο Forum για τον θαλάσσιο τουρισμό που διεξάγετε από τις 23 έως τις 30 Μαρτίου από το ΙΤΝ News Web TV, τονίζοντας την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει επιτέλους ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό μας.

Στην τοποθέτηση του ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού οριοθέτησε τους δέκα άξονες που απαρτίζουν το σύνολο του θαλάσσιου τουρισμού, αναφέρθηκε ειδικότερα στην έλλειψη σχεδιασμού που έχει οδηγήσει τη χώρα να διαθέτει μόνο 21 μαρίνες, την ώρα που χώρες όπως η Κροατία με πληθυσμό 4 εκατ. διαθέτει 90 μαρίνες, να έχει ελάχιστα Home Ports, να μην έχει αναπτύξει καθόλου δραστηριότητες όπως αυτές του καταδυτικού και αλιευτικού τουρισμού και να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με την στήριξη των 6.300 επαγγελματικών σκαφών (γιώτ) που θα μπορούσαν να συμβάλλουν πολύ περισσότερο από σήμερα στο ΑΕΠ της χώρας.

Ο κ. Νικητιάδης, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα της χώρας μας, τονίζοντας ότι « η πολυποικιλότητα της Ελλάδας δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» και αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, αναρωτήθηκε αν μπορεί οποιοδήποτε ταξίδι αναψυχής στον πλανήτη μας να συγκριθεί με την ομορφιά και τις συγκινήσεις ενός περίπλου από την Σαντορίνη μέχρι την Ρόδο που θα περνάει από Μύκονο, Πάτμο, Κω και δεκάδες ακόμη μικρά νησάκια της πατρίδας μας ;

Ο κ. Νικητιάδης στην τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη να καταρτιστεί «επιτέλους ένα μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό μας που θα περιλαμβάνει την σημαντική ενότητα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, το οποίο θα έχει αναλύσει την αγορά και θα δίδει τον μπούσουλα για το εάν και που πρέπει να δημιουργηθούν μαρίνες, για το εάν και που απαιτείται η δημιουργία περισσοτέρων homeports,για το πώς θα αξιοποιηθούν τα καταδυτικά πάρκα της χώρας και για το πώς θα

προωθήσουμε τον αλιευτικό τουρισμό της χώρας που μοιάζει ανύπαρκτος την ώρα που ο σχετικώς στόλος σκαφών είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης».

Κλείνοντας ο κ. Νικητιάδης την τοποθέτησή του, εξέφρασε την πικρία του για την αδυναμία της χώρας μας να εκμεταλλευθεί τον τεράστιο θαλάσσιο πλούτο που διαθέτει και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη στρατηγικής για τον θαλάσσιο τουρισμό μας, είναι ακόμη μία παθογένεια που μας πληγώνει.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *