Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : « ΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ
: ΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Με άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα 8/4/2021 ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του τομέα τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, εξηγεί με απλό τρόπο τους λόγους για τους οποίους υποχρεούται να μηδενίσει τα κρούσματα covid 19 στα νησιά μας, ως καθοριστική προϋπόθεση για να έχουμε τη χρονιά που διανύουμε περισσότερους τουρίστες από πέρυσι.

Το άρθρο του κ. Νικητιάδη έχει ως εξής :

​​« ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η τρομακτική πτώση του τουρισμού την περίοδο του 2020, οδήγησε σε τεράστια αδιέξοδα όχι μόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά ταυτοχρόνως και τους μεγάλους TOUROPERATORS που αποτελούν τον κύριο μοχλό διακίνησης τουριστών. Το παράδειγμα της TUI που αναγκάστηκε να ζητήσει τεράστια χρηματοδότηση και δανεισμό προκειμένου να συγκρατήσει τις υπερμεγέθεις απώλειες της είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο, αλλά όχι το μόνο. Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται.

Οι μεγάλοι αυτοί Οργανισμοί των ΤourΟperators , εκ των πραγμάτων για να επιβιώσουν, οφείλουν να αρχίσουν την ανάκαμψη τους εντός της περιόδου του 2021 για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον , διότι δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης τους και δεύτερον, διότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν άλλη μια χρονιά με απώλειες όπως οι περσινές. Τι σημαίνει αυτό ; Πολύ απλά σημαίνει ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να λειτουργήσουν. Για να φτιάξουν ( το κάνουν ήδη) προγράμματα και να στείλουν τουρίστες όπου είναι εφικτό. Εδώ λοιπόν έρχεται ο δικός μας ρόλος. Οι TOUR OPERATORS θα στείλουν κόσμο ( και το κάνουν ήδη) όπου είναι εφικτό. Που είναι εφικτό ; Μα, στις κατά το δυνατόν covid free περιοχές. Θέλουμε εμείς τουρισμό ; Προφανώς. Το συνομολογούν άπαντες. Ποιες είναι οι τουριστικές μας περιοχές που έχουν δώσει και πέρυσι δείγματα γραφής για την προστασία των τουριστών και παραλλήλως δέχονται και το μεγαλύτερο συντριπτικά ποσοστό των τουριστών μας ; Εύκολο. Τα νησιά μας. Δείτε τους αριθμούς των τουριστών του 2019 (εμβληματική χρονιά) που επισκέφθηκαν τα νησιά μας (Κρήτη – Δωδεκάνησα – Κυκλάδες – Βόρειο Αιγαίο) και θα το αντιληφθείτε αμέσως. Άρα; Δεν υπάρχει ερώτημα. Απάντηση μόνο υπάρχει και είναι μία. Αν θέλουμε το 2021 να αυξήσουμε τον τουρισμό μας σε σχέση με πέρυσι που ήταν μία πολύ κακή (η χειρότερη) χρονιά, οφείλουμε ΤΩΡΑ, να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που θα μηδενίσει τα κρούσματα στα νησιά μας. Δεν έχουμε αρκετά εμβόλια ακόμη; Να βρούμε. Οι συνθήκες είναι έκτακτες. Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στον τουρισμό μας φέτος τόσο η Ελληνική οικονομία, όσο και χιλιάδες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση οι εργαζόμενοι θα υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα. Στις έκτακτες λοιπόν συνθήκες, όπου απαιτείται να μηδενίσουμε στα νησιά τα κρούσματα του ιού, οφείλουμε να ενεργήσουμε εκτάκτως. Να προμηθευτούμε εμβόλια ΑΜΕΣΩΣ και πέραν των σημερινών διαύλων προμήθειας της Ε.Ε. που δυστυχώς δεν έδωσε αποτελεσματικά δείγματα γραφής στην προμήθεια εμβολίων. Έκτακτες και κατά παρέκκλιση των όποιων κανονισμών της Ε.Ε, προμήθειες εμβολίων ΤΩΡΑ. Το απαιτεί η Ελληνική οικονομία, το απαιτούν οι χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις. Το απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό και τέλος το επιβάλουν και εθνικοί λόγοι και ο νοών, νοείτο. Μηδενίστε τα κρούσματα στα νησιά αν θέλετε κύριοι της κυβέρνησης τουρισμό. Έχετε τη βούληση ; Πιστεύω πως, ναι. Αν έχετε και την ικανότητα, παραμένει προς απόδειξη ».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *