«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την εξόφληση των επιταγών που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


«
Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την εξόφληση των επιταγών που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους»

Μια νέα και σημαντική πρόταση κατέθεσε οΒουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποίαπροτείνει χρηματοδοτικό και εγγυοδοτικό πρόγραμμα εξόφλησης των επιταγών που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η κυβέρνηση ορθά, έχει προχωρήσει στην αναστολή πληρωμής των επιταγών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα στήριξης και ανακούφισης για τους κομιστές αυτών των επιταγών.

Η έλλειψη, όμως,  ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις και η αδυναμία εξόφλησης επιταγών είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς. Θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την απασχόληση, αλλά και για τους κομιστές των επιταγών που θα αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι πρόβλημα.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει:

1ον: Χρηματοδοτικό πρόγραμμα στα πρότυπα της επιστρεπτέας προκαταβολής για την εξόφληση των επιταγών των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους.

2ον: Εγγυοδοτικό πρόγραμμα για την εξόφληση αυτών των επιταγών από τις τράπεζες, με το 80% να τελεί υπό την εγγύηση του δημοσίου.

Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνει ο κ.Κόνσολας, θα ανοίξει η αγορά χωρίς αρνητικούς και ανεπιθύμητους κραδασμούς και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης με την πρόταση του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Οικονομικών.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *