ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Ερίζουν για τη δόξα οι τιμητές του… τίποτα για τα παλιά σφαγεία

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Ρόδος, 15  Aπριλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Ερίζουν για τη δόξα οι τιμητές του… τίποτα για τα παλιά σφαγεία

Μετά τις παρεμβάσεις που έκανε το ΜέΡΑ 25 τόσο με  ανακοινώσεις του, όσο και με ερωτήσεις στη Βουλή, δόθηκε επιτέλους λύση και σφραγίστηκε οριστικά, το κτίριο των παλαιών σφαγείων που τα  τελευταία χρόνια,φιλοξενούσε παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.

Χάρη στις συνεχείς προσπάθειες μας, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,επιτέλους κινητοποιήθηκε  και η άτυπη δομή έκλεισε  για τη Ρόδο οριστικά.

Χωρίς τις παρεμβάσεις του ΜέΡΑ 25 όμως, η κατάσταση θα παρέμενε ως είχε και ο χώρος, θα συνέχιζε να είναι μια υγειονομική βόμβα για τη Ρόδο, ενώ οι άνθρωποι αυτοί θα συνέχιζαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Το αναφέρουμε για όσους πανηγυρίζουν τώρα,ενώ στο παρελθόν αδιαφορούσαν τόσο για την άτυπη δομή, όσο και για την τύχη των δυστυχισμένων και ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους ανθρώπων που διέμεναν σε αυτή.

Είναι οι ίδιοι που έβλεπαν, ότι οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες κοιμόντουσαν στο πάτωμα και όχι σε κανονικές κλίνες, έχοντας μόνη παρηγοριά την βοήθεια των Ροδιτών, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να τους δώσουν φαγητό, παπλώματα, κουβέρτες, ακόμη και κουρτίνες, για να βάλουν στα χωρίς τζάμια πορτοπαράθυρα του ερειπίου για να μην κρυώνουν και παιχνίδια για τα παιδιά.

Είναι εκείνοι που δεν ήθελαν να κάνουν την παραμικρή επισκευή στο κτίριο και έβλεπαν, τις μητέρες μετανάστριες και πρόσφυγες, να πλένουν τα παιδιά τους  στη βρύση της αυλής,   με κρύο νερό χειμώνα καλοκαίρι, γιατί αυτή ήταν η μοναδική δυνατότητά που είχαν και να

τους δίνουν  να φάνε  ότι συγκέντρωναν  και πρόσφεραν οι κάτοικοι της Ρόδου  και αδιαφορούσαν.  

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που άφησαν τόσα χρόνια το πρόβλημα να μένει άλυτο και δεν προσπάθησαν, να κινήσουν τις διαδικασίες, ούτε για τα αυτονόητα, δηλαδή για την ταυτοποίηση των ανθρώπων αυτών.

Έγινε γνωστό τελικά  παρότι έφυγαν από τη Ρόδο πόσοι ήταν παράτυποι μετανάστες και πόσοι είχαν άδειες προσφύγων  ή μετατέθηκε η λύση και αυτού του προβλήματος αλλού;

Αυτοί που τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτε, τώρα θέλουν να καρπωθούν το αποτέλεσμα της προσπάθειας που ξεκίνησε χάρη στο ΜέΡΑ 25,για να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα πλέον,αυτός ο χώρος. Τώρα επιχαίρουν και επιζητούν τη δόξα.

Δεν δικαιούται το ίδιο και ο Περιφερειάρχης που στήριξε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας παράτυπων  προσφύγων και μεταναστών σε Κω και Λέρο, αλλά και τη σημερινή, για να γίνουν τα κλειστά κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

Για όσους έχουν επιλεκτική κρίση και μνήμη τα εύσημα, ανήκουν στους Ροδίτες που τόσα χρόνια έδιναν από το υστέρημα τους, στους εθελοντές γιατρούς και τον πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Σάββα Καραγιάννη, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για να κρατήσουν στη ζωή τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους.

Τα εύσημα ανήκουν στον κύριο Ντίνο Μαντικό,ο οποίος  ήταν μέρα νύχτα κοντά στους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες που παρακαλούσε τους Ροδίτες, να προσφέρουν από το υστέρημα τους για

να έχουν να φάνε οι άνθρωποι αυτοί και στεναχωρούνταν αν κάτι έλειπε από μικρούς και μεγάλους.

Για αυτό ας πάψουν οι άσκοποι πανηγυρισμοί ιδιαίτερα από όσους παρακολουθούσαν το δράμα των ανθρώπων αυτών τόσα χρόνια άπραγοι, γιατί το μεταναστευτικό δεν έχει κλείσει, ούτε για τη Ρόδο και κυρίως ούτε για τα υπόλοιπα νησιά.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *