ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για τα προβλήματα στη διαδικασία εμβολιασμών στη Ρόδο: Πανικόβλητη η κυβέρνηση, παγιδευμένη από την προχειρότητα της

Ελλάδα Δωδεκάνησα


ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
για τα προβλήματα στη διαδικασία εμβολιασμών στη Ρόδο: Πανικόβλητη η κυβέρνηση, παγιδευμένη από την προχειρότητα της.

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την προχειρότητα που επιδεικνύει σε σημαντικά θέματα καθημερινότητας. Ειδικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τον πακτωλό χρημάτων που αναλώνει, την στρατιά ειδικών που επιστρατεύει, τον πλήρη παραγκωνισμό διαδικασιών διαφάνειας και κυρίως τη σύσσωμη ανοχή της κοινωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της προστασίας του κοινού και της επιστροφής στην κανονικότητα, η κυβέρνηση «τρέχει» συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις. Αφήνει να δημιουργούνται προβλήματα ακόμη κι εκεί που υπήρχε άφθονος χρόνος προετοιμασίας.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπως η ίδια η κυβέρνηση την έθεσε, στο νησί με δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στον τουριστικό τομέα, η διαδικασία εμβολιασμών αντί να ενταθεί, βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση. Ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής μας, δημόσια πλέον, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς το Υπουργείο Υγείας, καλώντας σε βοήθεια ακόμη και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πανικόβλητοι εξαγγέλλουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και ζητούν νέες προσλήψεις, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Πανικόβλητη η κυβέρνηση και σε κεντρικό επίπεδο, δημιουργεί κρεβάτια ΜΕΘ, αφού πρώτα αυξηθούν οι αριθμοί των νεκρών.

Παράλληλα, όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν  για την υπερεπάρκεια εμβολίων τους επόμενους μήνες, όπως μας έλεγαν και πριν λίγο καιρό για αυτή την περίοδο. Η σημερινή πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Η διαδικασία εμβολιασμών στη Ρόδο το τελευταίο διάστημα παραπαίει. Η έλλειψη εμβολίων έχει ως αποτέλεσμα να μην διατίθενται νέα ραντεβού, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ακυρώσεων προγραμματισμένων εμβολίων. Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει στον ένατο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, το τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμιακά Ελληνικό νησί και κυρίως το δεύτερο μεγαλύτερο περιφερειακό τουριστικό προορισμό της χώρας, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο.

Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση επιμένει στα ίδια λάθη. Μήπως λοιπόν να δοκιμάσουν κάτι από αυτά που έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής εδώ και καιρό: Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ μίλησε πρώτο για μαζικά τεστ από τον ΕΟΔΥ, ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με άμεσες προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ένταξη των εργαζομένων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά,ενίσχυση του ρόλου του συστήματος της πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τόσα άλλα.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει σε μια εποικοδομητική, χρήσιμη, αντιπολίτευση με στόχο να διορθώσει λάθη και παραλείψεις, αλλά δεν μπορεί να μην καυτηριάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο και επιμένει να ρίχνει πάντα την ευθύνη στους πολίτες.

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *