ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6/5

Ελλάδα Ρόδος


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΕΜΠΤΗ 6/5, στις 5.30 μ.μ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΡΟΔΟΣ

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου, ΟΧΙ στη φθηνή και ελαστική εργασία,
ΟΧΙ  στη διάλυση των εργασιακών  δικαιωμάτων

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία  και στην προσωπική & οικογενειακή ζωή, είναι  δικαίωμα όλων μας.

Ροδίτισσες και Ροδίτες,

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνεται στη βαριά σκιά της πανδημίας και των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Επιχειρεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, να επιβάλει τις χειρότερες αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις και να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην αγορά εργασίας, υπέρ της κερδοφορίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που φέρνει άμεσα, μεταξύ άλλων:

Καταργεί το 8ωρο
Φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία
Θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες
«Φακελώνει» τους εργαζόμενους που συνδικαλίζονται

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα.

Στις 6 του Μάη  οι εργαζόμενοι  και οι  εργαζόμενες,  οι  νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και  στέλνουμε  ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή.

Ροδίτισσες και Ροδίτες,

Οι στιγμές για τις δυνάμεις της εργασίας είναι κρίσιμες. Κανείς και καμία δεν πρέπει να λείψει από το συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και ώρα 5.30 μμ στην Πλατεία Κύπρου, και από τις κινητοποιήσεις που θα επακολουθήσουν κατά της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.

Με τον αγώνα και τις προτάσεις μας, θα πάρουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας.

Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Θα την χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Μαζί του θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.

 

Και θα την κερδίσουμε. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *