«Ν. Σαντορινιός: Το Καστελόριζο έχει άμεση ανάγκη προμήθειας self- tests»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


«Ν.
Σαντορινιός: Το Καστελόριζο έχει άμεση ανάγκη προμήθειας selftests»

Κατεπείγουσα Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προς τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την άμεση ανάγκη που παρουσιάζεται για προμήθεια selftest στη Μεγίστη, ειδικά για τους μαθητές και δασκάλους του μοναδικού σχολείου του νησιού.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Νεκτάριου Σαντορινιού που βασίστηκε σε σχετική επιστολή της Προϊσταμένης του τοπικού Δημοτικού Σχολείου, τονίζει το γεγονός ότι στο νησί δεν λειτουργεί Φαρμακείο και η σχολική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές) δεν έχουν τη δυνατότητα της έγκαιρης προμήθειας selftest.

Όπως εξηγεί ο βουλευτής, την ώρα που σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, η επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας βασίζεται στη έγκαιρη διενέργεια και καταγραφή των αποτελεσμάτων των εν λόγω test, οι κάτοικοι του Καστελόριζου περιμένουν πότε θα καταφθάσει το καράβι από τη Ρόδο για να έρθουν και τα selftest στο νησί. Η προμήθεια επαρκών selftestγια όλο τον πληθυσμού του νησιού, είναι μια αδήριτη πλέον ανάγκη, αλλά και απόδειξη της μέριμνας του Κράτους προς τους ακρίτες- νησιώτες, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.  

Η Νησιωτικότητα είναι πολυεπίπεδη σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και χρειάζεται ενεργές πολιτικές. Η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχει εφαρμόσει κανένα σχέδιο ενίσχυσης των νησιών, ιδίως των ακριτικών, εκεί όπου οι νησιώτες παλεύουν καθημερινά προσπαθώντας να επιβιώσουν. Άμεσα τα Υπουργεία οφείλουν να ακούσουν τις ανάγκες των νησιών και να στηρίξουν τα αιτήματά τους, πριν να είναι αργά για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών τους.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *